Početna Vijesti Potresne scene u emisiji: Ibrahimović plakao dok se opraštao od prijatelja koji...

Potresne scene u emisiji: Ibrahimović plakao dok se opraštao od prijatelja koji umire

Thijs je jedan od rijetkih novinara s kojim je Ibrahimović u prijateljskim odnosima

Zlatan Ibrahimović čovjek je koji svojim stavom ne da pardona nikom. Gotovo je nemoguće vidjeti istinske emocije na licu legendarnog napadača, ali u jednoj emisiji je pokazao kako je ipak i on samo čovjek.

Ibrahimović se javio video pozivom u emisiju gdje je gostovao njegov veliki prijatelj, novinar Thijs Slegers i došlo je do veoma emotivnih scena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thijs Slegers (@thijsslegers)

Thijs je jedan od rijetkih novinara s kojim je Ibrahimović u prijateljskim odnosima. On mu je pomogao po dolasku u Ajaks i to mu Zlatan nije zaboravio.

Thijs je sada na kraju života. Boluje od neizlječive bolesti (akutna leukemija) i tokom javljanja nije mogao izdržati te je zaplakao zajedno s prijateljem.

– Bio mi je jedini prijatelj kada sam bio mladi i pogubljen – rekao je Ibrahimović sa suzama u očima i nastavio je:

– Nikog nisam imao u Nizozemskoj. Onda me je on pozvao. Uglavnom su mi novinari bili neprijatelji, ali s njim sam postao dobar prijatelj. Thijs mi je pomogao i dao mi je podršku koju sam trebao. O njemu sam pisao i u svojoj knjizi. Uvijek smo bili u kontaktu i uvijek će biti u mom srcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thijs Slegers (@thijsslegers)

Potom su suze krenule same nakon oproštajne poruke velikom prijatelju.

– Thijs, želim ti samo reći da te volim prijatelju moj – poruka je Zlatana Ibrahimovića koji je pokazao da je istinska ljudska veličina.

Thijs Slegres je ikona nizozemskog novinarstva. Dugo godina je u ovom poslu, a radio je i kao klupski novinar PSV Eindhovena.

Ovom 46-godišnjaku je 2020. godine otkrivena leukemija. Ljekari su mu prethodnih dana saopštili kako više nema nade za izlječenje i svaki dan bi mu mogao biti posljednji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thijs Slegers (@thijsslegers)

avaz.ba