Početna Vijesti Reakcija sina koju je teško opisati nakon što su mu pronašli živu...

Reakcija sina koju je teško opisati nakon što su mu pronašli živu majku 175 sati od potresa

Dirljive fotografije mladog momka dolaze nam iz turskog grada Hataya, gdje su spasioci izvukli živu njegovu majku nakon 175 sati provedenih pod ruševinama.

Na fotografijama možemo vidjeti da njen sin nije mogao zaustaviti bolne suze radosnice nakon njenog pronalaska. Prema pisanju turskih medija, on se nije mogao suzdržati, te je glasno izgovarao pred prisutnima “majko”. Žena je hitno prevezena u bolnicu, a ime joj je Serap Donmez.

Ove upečatljive fotografije ostat će zasigurno upamćene nakon užasne tragedije koja je pogodila Tursku i Siriju.

Zasigurno možemo navesti da su ovo čudesne informacije, kada je svima sada jasno da se faza spašavanja preživjelih u Turskoj i Siriji “bliži kraju”.

Broj poginulih u katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju popeo se na više od 35.000, a timovi za potragu i spašavanje postepeno privode kraju svoj rad.

Foto: Twitter /TRT HABER

Lokalni dužnosnici i doktori su saopćili da su 31.643 osobe umrle u Turskoj i 3.581 u Siriji od prošlog ponedjeljka u zemljotresu magnitude 7,8, čime je ukupan broj potvrđenih smrtnih slučajeva 35.224.

“Ono što je ovdje najupečatljivije je da, čak i u Alepu, koji je toliko patio ovih godina, ovaj zemljotres je otprilike nešto najgore što su ti ljudi doživjeli”, dodao glavni zvaničnik UN-a za humanitarnu pomoć Martin Griffiths.

Foto: Twitter /TRT HABER

Dužnosnik UN-a također je spomenuo da će Ujedinjene nacije poslati pomoć iz regija koje drže vlade u Siriji na sjeverozapad zemlje koji drže pobunjenici.

Agencija UN-a za pružanje humanitarne pomoći upozorila je također i da da bi broj žrtava mogao biti dvostruko veći.

BBC navodi da su vlasti SAD-a pozvale Siriju i sve strane uključene u operacije otklanjanja posljedica zemljotresa da dozvole humanitarni pristup svima kojima je to potrebno, u svim dijelovima zemlje.

Foto: Twitter /TRT HABER

Izvor: Klix