Početna Vijesti Iz ruševina zgrade spašena braća Harun i Ejuphan 181 sat nakon zemljotresa

Iz ruševina zgrade spašena braća Harun i Ejuphan 181 sat nakon zemljotresa

Uspješnu akciju spašavanja osmi dan nakon zemljotresa izvedena je u centru Antakije u Hataju, gdje su spasioci prvo locirali unesrećene osmogodišnjeg Haruna i 15-godišnjeg Ejuphana, a potom ih i izvukli ispod ruševine zgrade “Burcak”

Spasilačke ekipe spasile su ispod ruševine zgrade dva dječaka, braću Haruna i Ejuphana Serifolua i to nevjerovatnih 181 sat nakon razornih zemljotresa koji su pogodili južne regije Turske.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak su pogodila južne dijelove Turske s epicentrom u Kahramanmarašu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

Uspješnu akciju spašavanja osmi dan nakon zemljotresa izvedena je u centru Antakije u Hataju, gdje su spasioci prvo locirali unesrećene osmogodišnjeg Haruna i 15-godišnjeg Ejuphana, a potom ih i izvukli ispod ruševine zgrade “Burcak”.

Spasioci su predali spašene dječake ambulantnom timu koji im je pružio prvu pomoć, a potom i odvezao u bolnicu.​​​​​​​ Amidža spašenih dječaka Ramazan Serifolu rekao je novinaru Anadolije da je njihova majka poginula i upravo danas sahranjena, a da im je otac još uvijek pod ruševinom.

– Sve smo zaboravili kada smo čuli vijest da su živi i kad smo ih vidjeli. Ovo je za nas velika radost, praznik, slavimo život – kazao je Serifolu.

fokus.ba