Početna Vijesti ZORAN MARJANOVIĆ OPET NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Poznato šta uskoro čeka u.icu supruge,...

ZORAN MARJANOVIĆ OPET NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Poznato šta uskoro čeka u.icu supruge, a ovo je razlog

Presuda kojom je Zoran Marjanović prvostepeno osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović, stigla je u Apelacioni sud u Beogradu, koji će razmatrati žalbe odbrane na nju.

Kako je za Kurir potvrdila portparol suda, Mirjana Piljić, predmet je stigao 31. januara i dodeljen je tročlanom veću kojim predsedava sudija Snežana Jovanović.

– Predmet je dodeljen u rad veću, a javna sednica još uvek nije zakazana – potvrdila je Mirjana Piljić za Kurir.

Žalbe na presudu, podsetimo, podnela su četvorica branilaca Zorana Marjanovića, dok se on lično nije žalio. Takođe, na presudu se nije žalilo ni Više javno tužilaštvo, koje je podnelo odgovore na žalbe branilaca.

Presuda kojom je udovac oglašen krivim, doneta je u julu prošle godine. Istog dana, Marjanović je vraćen u pritvor, pošto je odluku suda o krivici čekao na slobodi.

Sudija Jelena Škulić toga dana je navela da ubistvo “Jelene Marjanović nije savršen zločin” i saopštila da je sudsko veće jednoglasno odlučilo da Zorana Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu.

– Apelacioni sud posle razmatranja žalbi i odgovora na njih, ima mogućnost da presudu potvrdi, da je preinači ili da je ukine u potpunosti i naloži novo suđenje. Ukoliko se dogodi da ovaj sud ukine presudu, suđenje bi krenulo iznova – objašnjava sagovornik Kurira.

U presudi, koja je napisana na 698 strana, navodi se da je Zoran svoju suprugu Jelenu, inače pevačicu, u.io na svirep i podmukao način, kao i da je imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza, navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena.

Sudija Jelena Škulić, između ostalog navodi da se na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste.

– Patike optuženog na dan Jeleninog ubistva poseduju znatnu količinu blata i prašine, naročito u predelu đona s bočnih strana i naročito u predelu đona sa zadnjih strana, a što nije stanje ovih patika sutradan, kada ih je policija oduzela – navodi se u presudi u koju je Kurir imao uvid.

Sud zaključuje i da je Zoran, s obzirom na to da je policija patike od njega oduzela narednog dana izmedu 19 i 19.15, “imao sasvim dovoljno vremena i mogućnosti za njihovo čišćenje i uklanjanje tragova blata i prašine”. Takođe, deo presude se zasniva i na nalazu sudskih veštaka, koji su zaključili da iz načina na koji je Jelena ubijena, proizilazi da je ubica imao jake emocije prema njoj i da je jasno da se zločin nije dogodio dao posledica nepolaniranog, slučajnog i iznenadnog susreta s neznancem.

Kako je Kurir pisao, dokaz na kom se presuda zasniva je i blato na Zoranovim pantalonama, za koje sud tvrdi da je identično onom na mestu ubistva Jelene Marjanović, ponašanje Zorana Marjanovića posle nestanka supruge, kao i iskazi svedoka.

Kurir.rs/ J. S.