Početna Vijesti Riječi oca koji je držao ruku stradale kćerke kidaju dušu: Otišla je...

Riječi oca koji je držao ruku stradale kćerke kidaju dušu: Otišla je kod nane i stradala pod ruševinama

Pokušao sam kopati golim rukama kako bih spasio svoju princezu, ali nisam je mogao izvući, ispričao je Hančer

Cijeli svijet potresla je fotografija Mesuta Hančera (Hancer) koji sjedi pored ruševina i drži ruku stradale kćerke Irmak (15).

Ožalošćeni Hančer je ispričao za turski CNN i Kanal D šta se dogodilo kobnog dana. Hančer je rekao da je njegova kćerka ostala u kući svoje nane, koja je u noći s nedjelje na ponedjeljak uništena u zemljotresu.

Osjećao sam se loše

– Osjećao sam se jako loše tog dana. Otišao sam čim sam čuo. Pokušao sam da izvučem kćerku sopstvenim sredstvima, ali nažalost nisam mogao.

Bol za djetetom je bio veoma jak. Moja kćerka je imala 15 godina. Otišla je u posjetu svojoj nani – priča Hančer.

Kaže da je tri dana kasnije naišao na kćerkino tijelo.

Stradali mu i majka i dva brata

– Pokušao sam kopati golim rukama kako bih spasio svoju princezu, ali nisam je mogao izvući. Puno sam se molio, nažalost to nije uspjelo, izgubio sam je – rekao je Hančer i dodaje:

– Moja majka, moja dva brata i sedam ljudi su ostali pod ruševinama. Nisam imao nade. Poginula je tokom prvog zemljotresa i nije postojala šansa da se spasi.

Ne mogu nikome ništa da kažem. Uspjeli smo da stignemo do nje nakon 3 dana jer je bilo puno otpada – kaže Hančer.

Utučeni Hančer je ostao bez svega. Stradali su mu brojni članovi porodice, a oštećen mu je i dom.

– Ne možemo da uđemo u našu kuću jer nemamo sredstava. Živimo u tuđoj kući. Nemam gdje da ostanem – ispričao je on za turski CNN.

Autor potresne fotografije Hančera kako drži ruku svoje stradale kćerke Adem Altan za “Avaz” je ispričao kako nije mogao zadržati suze.

– “Uslikaj moje dijete”, doviknuo mi je. Zatim je pustio ruku koju je držao i pokazao mi svoju kćerku. Nakon toga, ponovo je uhvatio za ruku. Nesnosna bol… Počeo sam ponovo da fotografišem – rekao je Altan dodavši kako je Hančer želio da svijetu pokaže svoju bol i bol njegove zemlje.

 

avaz.ba