Početna Vijesti Ovo je razlog zašto sam udarila dijete u vrtiću: Nastavnica engleskog otkrila...

Ovo je razlog zašto sam udarila dijete u vrtiću: Nastavnica engleskog otkrila šta se desilo u obdaništu u Velikom Gradištu!

Nastavnica engleskog jezika Lucija Dimitrijević (46) iz Velikog Gradišta, koja se tereti da je u prostorijama vrtića 3. februara ošamarila predškolca (6), kaže za Kurir da joj je žao što je došlo do incidenta i objasnila šta je prethodilo tome.

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu vodi istragu, a nastavnica je osumnjičena da je počinila krivično djelo zlostavljanje i mučenje, piše Kurir.

– Ovaj posao radim 20 godina i ovako nešto mi se nikad nije dogodilo! Toj dječici, tačnije njima petoro, držim engleski jezik jednom nedjeljno, i to 45 minuta, a tog dana se desio niz događaja – kaže nastavnica, dodajući:

– Tokom časa dva dječaka, od kojih je jedan onaj kog sam slučajno udarila, sve vrijeme su se šutirala, gurala, udarala, pa su čak i skakala jedan drugom po glavi.

Ona objašnjava da je morala da reaguje.

– Dječake sam poslala kod vaspitačice kako bi ih ona smirila, ali molili su je da se vrate uz izgovor da mnogo vole engleski. Međutim, nisu se smirili na času. Dječak kog sam slučajno udarila je cijelim tijelom skakao po dječaku koji je sjedio pored njega, lijevim obrazom se trljao o to dijete, koje je počelo da jauče. Uzela sam ga i postavila do sebe.

Dimitrijevićeva tvrdi da je nakon toga uslijedio incident.

– On me je u jednom trenutku iz nepoznatog razloga ubo bojicom u oko! U trenutku sam oslijepila i uplašila se, pa sam u šoku refleksno, u samoodbrani, reagovala i udarila ga! Pribrala sam se, ali i dalje nisam vidjela na to oko… Uzela sam dječaka za ruku i povela ga kod vaspitačice. Nije plakao, vidjelo se da se uplašio i da čeka kaznu za ono što je uradio.

Rekla je vaspitačici: “Ja ću bez oka ostati, zovi oca djeteta da ispričam šta se desilo.”

– Vaspitačica se uplašila kad je vidjela dječaka, ali ja nisam sigurna da li sam mu nanijela toliko crvenilo šamarom ili je to bilo od prethodnog trljanja i udaranja s dječakom – kaže nastavnica.

Dječak je, kaže, sve vrijeme čekao oca bez reakcije.

– Otac je došao potpuno smiren i dijete je počelo da plače kada ga je vidjelo, a on mu se obratio: “Šta ćemo da radimo, napravio si problem i meni i nastavnici?” Potom je uzeo mobilni i počeo da slika dijete uz obrazloženje da to šalje supruzi. Rekao mi je: “Imaš sreće što moja žena nije došla, vidjela bi šta bi ti ona uradila!” Nije mi dozvoljavao da mu objasnim kako je došlo do šamara.

ekskluziva.ba