Početna Vijesti Užas u Belgiji: Bh. državljanin oduzeo život supruzi i dvoje djece pa...

Užas u Belgiji: Bh. državljanin oduzeo život supruzi i dvoje djece pa počinio samoub.stvo!

Muškarac (38) iz Bosne i Hercegovine ubio je suprugu i dvoje maloljetne djece, dobi tri i godinu dana, nakon porodične svađe u mjestu Overpelt, u belgijskoj provinciji Limburg, pa se ubio, prenose mediji.

Komšije su čule buku iz njihovog stana, nakon čega je jedna od komšinica ušla u stan i vidjela tijela žene i djece, te je alarmirana policija.

Policija je, došavši na lice mjesta, shvatila da je izvršilac pobjegao i krenula u potragu helikopterom i brojnim patrolama.

Nakon nepunih pola sata, policija ga je pronašla mrtvog pored auta u blizini kanala Sint-Huibrechts-Lille.

Mediji prenose da se drama desila u stambenoj zgradi s pet stanova, gdje je već neko vrijeme živjela ova porodica iz Bosne i Hercegovine. Niko ne zna kada je tačno ubio ženu i djecu, ali očevici kažu da je policija stigla na lice mjesta u 17.45 h.

“Istina je, pokrenuli smo istragu u vezi s ovom porodičnom dramom, riječ je o trostrukom ub.stvu i samoub.stvu”, izjavila je Dorien Vanderheiden, iz kancelarije javnog tužioca, koja je dodala da se javno tužilaštvo neće oglašavati dok traje istraga.

Mediji prenose i da porodica nije bila nepoznanica lokalnoj policiji, koja je u proteklom periodu intervenisala nekoliko puta zbog prijave nasilja u porodici.

ekskluziva.ba