Početna Vijesti Golman Goran Karačić otkrio kako je pas spasio njegovu ženu prave katastrofe:...

Golman Goran Karačić otkrio kako je pas spasio njegovu ženu prave katastrofe: Minut prije užasa počeo je da zavija…

Golmana turskog superligaša Adana Demispora, Mostarca Gorana Karačića razorni zemljotres zatekao je u Istanbulu.

– Jučer smo doputovali u Istanbul, gdje smo danas trebali igrati s Umranijesporom. Međutim, sportski direktor nam je upravo javio da je sve otkazano. Ma kome je sada do nogometa, bitnije je spašavati živote – rekao je Karačić jučer i dodao:

– Svi smo još u šoku. Supruga mi je ostala u Adani. A prve informacije otamo su katastrofalne. I u mom stanu su napukli zidovi, ne znam… Čekamo privatni let za povratak u Adanu.

U razgovoru s nekadašnjim golmanom naših omladinskih i mlade bh. selekcije te potencijalnim „A“ reprezentativcem saznali smo da je njegova supruga za vrijeme zemljotresa bila u stanu u Adani, prenosi Avaz.

– Sreća je da je naš pas počeo zavijati minutu prije, tako da ju je probudio, a kada je, kako kaže, počeo udarati jako, pokupila je naše dokumente i izašla na cestu. Trenutno u Adani vlada haos, kao i u cijeloj južnoj Turskoj. Kako sam saznao i vidio, Adana je polurazrušena, ali možda je i najbolje prošla u toj kompletnoj regiji koju je zadesio zemljotres. Inače, iz kluba su se odmah pobrinuli za sve porodice igrača i članova stručnog štaba, tako da smo po tom pitanju mirni. Ali jutros je šok bio baš velik. Probudili smo se, normalno, za utakmicu – da idemo na doručak, a onda sam na mobitelu ugledao hiljadu poruka. U prvi mah mi nije bilo jasno šta se uopće dešava – rekao nam je nekadašnji golman Zrinjskog te nakon kraće stanke dodao:

– Uskoro ćemo poletjeti za Adanu, pa da i mi pomognemo tim jadnim ljudima. Koliko god možemo.

Zemljotres je ostavio strašne posljedice.

– Rekli su nam da grad koji smo jučer ostavili nije više isti. Teško je sve to primiti… Ipak, ja sam već godinama u Adani (od 2016. godine, op. a.). To mi je drugi dom – zaključio je Karačić.

Izvor: Avaz