Početna Vijesti Ovo je žena iz Srbije koja je preminula u avionu, njemački doktor...

Ovo je žena iz Srbije koja je preminula u avionu, njemački doktor joj uoči polaska dao lijekove i rekao ‘Ništa strašno’

BEOGRAD/SURDULICA – Putnica Đ. R. (69) iz Surdulice, zbog čijeg je teškog zdravstvenog stanja tokom leta avion iz Njemačke prinudno sletio u Beograd, prvo se požalila suprugu pored kog je sjedila da se ne osjeća dobro.

Njeno stanje vrlo brzo je počelo da se pogoršava. U pomoć su priskočile stjuardese i pojedini putnici. Pošto ženi nije bilo bolje, zatraženo je prinudno slijetanje na beogradski aerodrom, ali je nesretna žena preminula u avionu, prije nego što je pilot prizemljio letjelicu.

Žena se vraćala sa suprugom P. R. iz Njemačke, gdje su provodili praznike sa sinom, snahom i unucima, pišu Novosti.

– Trebalo je da doputuju sljedećeg utorka u Surdulicu iz njemačkog grada Ahena, gdje su proslavili praznike s porodicom. U nedjelju joj je pozlilo, išli su kod doktora, ona je počela da pljuje krv. Doktor joj je dao neke lekove i rekao da navodno nije ništa strašno, jer je ona dugogodišnji astmatičar – priča njihov porodični prijatelj Aleksandar C.

Međutim, lijekovi su izgleda imali kontraefekat. Zato su odmah, bez obzira na to što su imali povratne karte, kupili nove iz Esena za Niš. Mjesta na ranijim letovima nije bilo.

– Čuo sam se s njenim suprugom, jer je trebalo da ih čekamo na niškom aerodromu – priča njihov prijatelj, vidno potresen.

Ispričali su mu, kaže, da je ženi pozlilo, te da su otišli do toaleta, ona, suprug i stjuardesa. Počela je opet da povraća krv, a onda se onesvijestila. U avionu nisu uspjeli da je osvijeste, pa je pilot zatražio prinudno slijetanje. Odmah po izlasku ih je čekala ljekarska ekipa, ali ženi nije bilo spasa.

Porodični prijatelj kaže da je prije dvije nedjelje bio poslovno u Njemačkoj i da ih je tada sve vidio. Đula je, priča, bila presretna, jer je nakon tri godine ponovo sa unucima i nije djelovala bolesno.

– Poziv s Aerodroma “Nikola Tesla” dobili smo oko 22.24 – kaže dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći.

– Ekipa je odmah krenula put Surčina, pokušali su reanimaciju putnice, ali, nažalost, mogli su vrlo brzo samo da konstatuju smrt. Prije nas kolege iz ambulante koja se nalazi na samom aerodromu su pokušale da pomognu ženi.

Tijelo preminule po nalogu nadležnog tužilaštva prevezeno je na Institut za sudsku medicinu kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti. O slučaju je obaviješten zamjenik iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je i naredio obdukciju tijela.

Pretpostavlja se da je došlo do srčanog zastoja koji može da bude posljedica mnogih bolesti.

Prijatelj porodice iz Surdulice navodi da je njegova sestra nakon brojnih papiroloških procedura sinoć sačekala supruga preminule na aerodromu. Danas će preuzeti tijelo nesretne žene, koja će biti sahranjena sutra na groblju u Surdulici.

ekskluziva.ba