Početna Rijaliti Moka Slavnić završio u bolnici: Evo kako legendarnom košarkašu teku dani

Moka Slavnić završio u bolnici: Evo kako legendarnom košarkašu teku dani

Informer je posjetio legendarnog košarkaškog stručnjaka na Klinici za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović u Sokobanjskoj, gdje kad nema terapije, redovno gleda sina Zvezdana Slavnića u ” Zadruzi”.

– U Sokobanjskoj sam sedam mjeseci, a prije toga sam mjesec dana bio na institutu za ortopediju ” Banjica” jer mi je palo stopalo. Već osam mjeseci živim u bolnici ko zna kada ću izaći odavde – kaže Moka i otkriva kako provodi bolničke dane:

 

– Gledam Zadrugu sa ostalim pacijentima. Komentarišemo sve što se dešava pa i mog Zvezdana. Baš nam je zanimljivo. Osim što pratim rijaliti, svakog dana imam terapije za stopalo. Radim vježbe, idem na laser, akupunkturu. U dvorištu je pekara, tamo volim da popijem topao čaj.

Slavnić mjesecima nije bio u svom stanu na Novom Beogradu, ali kaže da mu to nije nikakav problem.

– U bolnici imam prijatelje, a na sestre i doktore gledam kao na familiju. Sa pacijentima sam veoma blizak. Ovdje ima mnogo ljudi koji su teški slučajevi, a ja sam im podrška. Dajemo jedni drugima vjetar u leđa.

Slavni košarkaški stručnjak nije bio veliki vjernik, ali se tokom njegove rehabilitacije i to promijenilo. U okviru bolnice postoji kapela u kojoj se redovno moli Bogu.

– Nisam vjerovao u Boga. Mislio sam da sam ja odgovoran za svoju sudbinu i da nijedna viša sila ne može da mi pomogne. Međutim, otkako sam upoznao sveštenika Đuru, sve se promijenilo. Vratio mi je vjeru u Boga i crkvu. On čita molitve u kapeli Svetog Luke, koja se nalazi u okviru bolnice. U početku mi je čitao kratke molitve za zdravlje, a nedavno sam mu tražio da budu duže. Nadam se da će mi to pomoći da se oporavim. Pored toga što se molim za svoje zdravlje, molim se i za svog sina Zvezdana.

Izvor: Informer