Početna Showbiz Krila se od roditelja u stanu Mire Škorić, iznajmila vozilo do Sarajeva,...

Krila se od roditelja u stanu Mire Škorić, iznajmila vozilo do Sarajeva, pa pobjegla kod Hare u Beč: Najveća tajna Cece Ražnatović!

Život Svetlane Cece Ražnatović dijeli se na dva perioda – na prije i poslije upoznavanja Željka Ražnatovića, čovjeka koji je joj promijenio i ličnost i karijeru.

O ovom drugom dijelu zna se sve jer je i sama pjevačica rado pričala o svom pokojnom suprugu od prvog do posljednjeg dana njihovog braka koji se završio njegovim ub.stvom januara 2000. Ostatak, ono o čemu nije htjela da govori, kao i period poslije muževljeve smrti, čitali smo i gledali u crnoj hronici. A njen život prije Ražnatovića, kad je bila Ceca Veličković, sveo se samo na priču o “Cvetku zanovetku” jer, opet, ona isključivo o tome govori.

Ali, zato postoji novinski arhiv gdje je sve ostalo trajno zapisano. A tamo smo pronašli dvije fascikle biografije jedne od najpopularnijih pjevačica na ovim prostorima, prepuna isječaka iz novina s početka devedesetih i dvijehiljaditih, piše Kurir.

Već prvi naslov privlači pažnju. List Sabor objavio je obraćanje Cecinog oca Slobodana Veličkovića koji je tada – sredinom 1991. godine – izjavio da ne zna gdje mu je kćerka i da se ona danima nije javljala porodici. Bilo je to vrijeme kad se informacije nisu mogle tako brzo provjeriti i obraditi, pa je novinarima trebalo vremena da sve istraže.

U sljedećem broju tih novina pod naslovom “Pobuna Cvetka zanovetka” zapisano je sljedeće:

– “Svega mi je preko glave. Tako bih željela da ostavim pjesmu i da izbrišem posljednje tri godine života. Najradije bih da budem bezbrižna curica, ona Ceca iz komšiluka i mamina mezimica”, sa suzama, drhtavim glasom govorila je Svetlana. Pobunila se u “Ceci zvijezdi” jedna obična Ceca djevojka. Neće više tutorstvo i tutore, pa makar to bili i njeni roditelji, kompozitor Doca Ivanković ili menadžer Vlada Perović. “Ne želim da se sukobim sa roditeljima i saradnicima. Hoću samo da me razumiju. Želim da shvate da sam dovoljno pametna i sposobna da kroz život krenem sama. Kad bih ocu rekla da želim da živim sama, mislim da bi me ubio”, govorila je pjevačica – piše u uvodu članka.

Sabor tada piše da je Veličkovićeva otišla u inostranstvo i da je našla novog saradnika:

– Cecin novi menadžer Haris Haro Samardžić zadovoljno trlja ruke. Inkasirao je oko 20.000 maraka. Na optužbe i prijetnje iz Beča, gdje je gostovanje njegove pulenke najavljeno, Haro je reagovao: “O tome ste se dogovorili sa ocem pjevačice. S njim i rješavajte nesporazume.” Inače, Samardžić je ugledni ugostitelj u zapadnoj Evropi. Vlasnik je restorana “Valentino” kod Bregenca. Do 25. godine profesionalno je igrao fudbal, srećno je oženjen i ima petogodišnjeg sina. Sa Cecom je isključivo u biznismenskim relacijama, iako čaršija bruji od priča o njihovoj ljubavi.

Isti list sredinom 1991. objavio je i detalje kako je izgledalo Cecino spektakularno bjekstvo od roditelja. Navodno, u tome joj je pomogla tadašnja drugarica Mira Škorić.

– Rastanak u domovini i odlazak preko granice nisu bili nimalo bezbolni. Naprotiv. Još početkom marta u porodici Veličković u Žitorađi bilo je varnica i mučnih scena. Ceca je nakon porodične prepirke pobjegla iz Žitorađe u Beograd, sa namjerom da prvim avionom produži za Beč. Nekoliko dana krila se po Beogradu (uglavnom u stanu kod Mire Škorić) dok su njeni roditelji dežurali na beogradskom aerodromu. Vjerovali su da će spriječiti odlazak kćerke u svijet, ali bezuspješno. Kćerka je zametnula trag. Dok su otac i majka dežurali na surčinskom aerodromu, Ceca je iznajmila vozilo do Sarajeva, a potom iz grada na Miljacki odletjela prvim avionom privatne agencije – zabilježili su novinari Sabora Ekrem Milić i Oliver Stanojević.

POVEZAN VIDEO:

ekskluziva.ba