Početna Vijesti Alisa Kustura hrabro se suočila sa karcinomom: Sa rakom ne završava život,...

Alisa Kustura hrabro se suočila sa karcinomom: Sa rakom ne završava život, ja ne dam da moj završi

Karcinom ne poznaje spol, dob, rasu, dubinu džepa… jer danak u zdravlju, a na žalost još uvijek prečesto i u životima uzima podjednako među svima. Ma koliko (ne)znali o bolesti koja je sa svojih hiljadu lica najčešći uzrok smrti na svijetu, znanstvenici su još uvijek daleko od univerzalnog lijeka.

Jedna od onih koja se hrabro suočila sa karcinomom je Alisa Kustura, lijepa sarajevska frizerka koja je prije šest mjeseci objavila na svom nalogu na Instagramu i Facebooku kratki video na kojem joj majka brije glavu.

“Lahko se boriti kad imate one koji vas bodre i vole. Prihvatili smo i odlučili u da u ovoj borbi mi pobijedimo. Živimo život, uzmimo sve i već danas što nam pruža, jer sutra nam već to isto neće nuditi”, napisala je Alisa tada, a uz nju su svakodnevno njena najveća podrška sestra Melisa, majka i dečko Adi Fočić.

Svoj aktivni i dinamični život morala je zamjeniti mirom, šetnjama i skupljanjem energije za kemoterapiju. Pola godine nakon što je javno saopštila svoju borbu sa karcinomom, objavila je svoju fotku na kojoj ima pobjedonosni osmijeh iako je još uvijek daleko od pobjede:

“Sa rakom ne završava život. Ja ne dam da moj završi. Nakon druge doze, opet je krenula opadati i evo, danas nakon 4 h primanja treće doze, odlučih biti još jača i krenuti u nove pobjede. Jer bitno je pobijediti strah. Hvala Allahu”, istakla je frizerka koja je dobila ogromnu podršku svih koji je poznaju, prije svega, zbog hrabrosti koju je pokazala.

Senzacija.ba