Početna Vijesti Šest godina agonije porodice Kozlić: Godine prolaze, Amara nema

Šest godina agonije porodice Kozlić: Godine prolaze, Amara nema

Za nekoliko dana će se navršiti punih šest godina od saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradala tri mladića. Naime, u noći sa 4. na 5. februar 2017. godine vraćajući se iz večernjeg izlaska slijetanjem u rijeku Lašvu kod Zenice poginuli su Amar Kozlić, Husein Delić i Almen Begović.

Tijelo Amara Kozlića do danas nije pronađeno, pa su se od tada do danas iskontruisale brojne teorije. Amar Kozlić je tu noć vozio očev “Audi” i jedino njegovo tijelo nije pronađeno u automobilu koji je dan poslije nesreće izvučen iz rijeke i u kojem su bila tijela dvojice nastradalih mladića.

Zanimljivo je da su, prema svjedočenjima ekipa koje su učestvovale u izvlačenju automobila, vrata vozača bila otvorena, prenosi Crna Hronika.

Iako su policijske ekipe kako Zeničko-dobojskog kantona tako i Srednjobosanskog provodile najopsežnije potrage ikada, nije bilo rezultata. Pročešljao se svaki pedalj korita i rijeke Lašve od mjesta tragedije pa nizvodno. Rijetki, skoro da ih i nema, su slučajevi da poslije nekog perioda tijelo sama voda ne izbaci. Zbog toga, a kako vrijeme prolazi, sve su glasnija šuškanja o tome da je Kozlić živ.

Pričalo se neposredno nakon tragedije da su ga vidjele komšije u potkrovlju kuće, da je viđen ispred šoping centra, da je pobjegao od odgovornosti i negdje se krije, do toga da je njegova majka tvrdila da je doživio amneziju i da je otet, ali i ne treba zaboraviti kako je kobnoga dana kada su tijela njegovih prijatelja pronađena u rijeci, njegov brat pisao na društvenim mrežama da je pronađen i njegov brat Amar, međutim, ta objava je ubrzo uklonjena.

Priča se i da se Kozlić skriva kako ne bi odgovarao za smrt dvojice prijatelja. Sumnju podgrijava i informacija da su vrata vozača bila otvorena, a s obzirom da je na mjestu nesreće, izlijetanja vozila sa ceste ogromno proširenje koje je bilo dovoljno da se Amar spasi prije nego automobil završi u rijeci. Sve navode policija je istražila, bez rezultata.

Samo na području Zenice zabilježeno je nekoliko slučajeva nesretnog utapanja u rijeci Bosni u ranijem periodu. U večernjim satima 4. aprila 2009. godine Selma Kovačević, učenica Srednje mješovite škole iz Zenice, pala je u nabujalu rijeku u centru grada.

Njeno tijelo pronađeno je 1. maja u rijeci Bosni, u naselju Ulišnjak, kod Maglaja. Sličan nesretan slučaj dogodio se u noći sa 30. na 31. januar 2015. godine kada je Tarik Mezetović iz Zenice nestao u neposrednoj blizini rijeke Bosne na lokalitetu Ušća. Njegovo tijelo pronađeno je 14. maja u Vranduku. U aprilu 2019. godine u rijeku Lašvu upao je i 28-godišnji Senahid Čago, a njegovo tijelo nekoliko dana kasnije pronađeno je u rijeci Bosni na lokalitetu Blatuše.

U maju 2018. godine, nakon trodnevne potrage, u Janjićima kod Zenice pronađeno je tijelo Antonele Kvesić iz Mostara, koja je pala u rijeku Lašvu nedaleko od lokaliteta gdje se dogodila tragedija u kojoj je stradao Kozlić sa prijateljima.

I roditelji Amara Kozlića se nadaju da će se njegovo tijelo pronaći jednoga dana, kako bi mu, kako je to otac Alija u više navrata govorio, dostojanstveno klanjali dženazu. To bi za porodicu Kozlić koja prolazi agoniju bio jedini spokoj. Međutim, godine prolaze, a od njihovog Amara ni traga.

Izvor: Crna Hronika