Početna Vijesti Ocu Vejsilu srce puklo od tuge za sinom Senadom: Saznao za ub.stvo...

Ocu Vejsilu srce puklo od tuge za sinom Senadom: Saznao za ub.stvo djeteta, pa preminuo!

Vejsil Kaltak, otac Senada Kaltaka (66) koji je ub.jen u prijedorskom naselju Hambarine, preminuo je nakon što je saznao za ub.stvo sina.

Porodicu Kaltak ova užasna sudbina zavila je u crno, a potresla je i sve njihove komšije i poznanike koji u nevjerici kažu da Vejsil vjerovatno nije mogao da podnese bol za ub.jenim sinom.

“Oni su živjeli u istoj kući, sin u prizemlju, a otac na spratu. Otac je bio star, bolestan, nepokretan i gotovo da nije mogao da živi bez tuđe pomoći i njege. Nakon što je saznao za ub.stvo sina njemu je pozlilo i prevezen je u Dom zdravlja. Nažalost ubrzo je preminuo. Vjerovatno nije mogao da podnese bol za izgubljenim sinom. Tužno, da tužnije ne može biti”, kažu šokirani poznanici porodice.

Kako su mještani otkrili, Vejsil i Senad živjeli su sami u kući. Brat ub.jenog Senada, koji inače živi u inostranstvu, obaviješten je o tragediji, te se odmah zaputio u Prijedor.

Dženaza Senadu i Vejsilu biće klanjana sutra u podne ispred džamije u Hambarinama.

Podsjetimo, Senad Kaltak ub.jen je u subotu u svojoj kući, a zbog sumnje da je počinio zločin uhapšen je Adin Hodžić (23) iz Prijedora. Senadovo tijelo pronađeno je na njivi, stotinjak metara od kuće i sumnja se da ga je ub.ca tu odvukao pokušavajući da prikrije zločin, piše Una.

Tokom istrage pronađena je okrvavljena odjeća, kao i krvavi tragovi vučenja. Izuzeti su i drugi dokazi, kao i više noževa koji će biti poslati na vještačenje.

Osumnjičeni Hodžić je uhapšen i danas će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru na dalje postupanje. Na teret mu se stavlja da je počinio teško ub.stvo, a nakon ispitivanja tužilaštvo će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

ekskluziva.ba