Početna Vijesti ZATVORENICI SE ŽALE NA DANIJA ALVEŠA: Ima li spasa slavnom fudbaleru? Agonija...

ZATVORENICI SE ŽALE NA DANIJA ALVEŠA: Ima li spasa slavnom fudbaleru? Agonija se nastavlja… (VIDEO)

Brazilac u gadnim problemima

lavni brazilski fubalerDani Alveš (39) već nedalju dana nalazi se u pritvoru u Barseloni gde čeka suđenje zbog teških optužbi za silovanje u jednom noćnom klubu.

Za s.ksualni napad ga tereti 23-godišnja devojka sa kojom je te noći bio u klubu. Par je završio u toaletu, gde se, navodno, i odigrao nasilni čin od strane proslavljenog fudbalera.

Njemu je prethodnog petka određen pritvor zbog pretpostavke da bi mogao da pobegne iz države i da bi mogao da utiče na oštećenu.

Španski mediji danas prenose da je Alvešov advokat, Kristobal Martel, od Suda zatražio specijalno odobrenje da njegov klijent bude pušten na slobodu do početka suđenja, sa zahtevom da nosi nanogicu kako bi u svakom trenutku policija i Sud imali uvid gde se nalazi. Martel je inače i zastupnik najvećih fudbalskih zvezda poput Nejmara, Mesija i brojnih najuticajnijih ljudi Katalonije.

Alvešov advokat se u dopisu Sudu pozvao na neke slične slučajeve u kojima su optuženi vreme do suđenja provodili na slobodi sa lokatorom oko noge, pa je otud i zahtevao da se i njegov klijent na isti način tretira. Ipak, kako stoje stvari, male su šanse da će Sud izaći u susret zahtevu Brazilca i njegovog pravobranioca, pre svega zbog ozbiljnosti dosad prikupljenih dokaza u vezi sa slučajem, a koji nisu najpovoljniji po fudbalera.

U međuvremenu, unutar zatvorskih zidina, VIP “gost” polako postaje nepopularna figura među ostalim pritvorenicima i njihovom rodbinom, prijateljima, suprugama – jer uživa privilegovan status.

Pojedini brazilski mediji su doznali da se nekolicina supruga drugih zatvorenika žalile na VIP status koji ima Alveš u odnosu na njihove jače polovine. Posete u bloku 3, u kojem je smešten Brazilac, dozvoljene su samo nedeljom, ali je njegova majka Lusija prisutna svaki dan.

Alvešova majka Lusia je već nekoliko dana u Barseloni, nedavno je prvi put izašla pred kamare i vidno uznemirena progoroila o slučaju svog sina. Kaže, veruje u nejgovu nevinost i pozitivan epilog suđenja.

espreso.co.rs