Početna Vijesti “Otišao je moj brat, suze mi nekontrolisano teku”: Kolege se opraštaju od...

“Otišao je moj brat, suze mi nekontrolisano teku”: Kolege se opraštaju od Petrovića

BOSANSKOHERCEGOVAČKI glumac Aleksandar Saša Petrović preminuo je u dobi od 61 godine. Vijest o smrti potvrdio je redatelj Srđan Vuletić. “Dragi Sale, nadam se da si na boljem mjestu. Hvala za sve”, napisao je.

Povukao se iz javnosti zbog bolesti

Petrović se u posljednje vrijeme povukao iz javnosti zbog bolesti. Zbog zdravstvenih problema morao je napustiti predstavu Sjećaš li se Doli Bel 2019. godine i od tada ga nije bilo u javnosti. Nakon što se povukao iz predstave, Petrović je rekao: “Nema potrebe za ovakvim razgovorima. Čujete kako se osjećam. Loše, ali bit će bolje.” Saša je živio povučenim životom te posljednjih 15 godina nije davao intervjue.

Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. siječnja 1962. godine u Sarajevu. Glumu je diplomirao tek 2006. godine, a fakultet je upisao 1983. “Zbog Audicije i drugih poslova nisam imao vremena da diplomiram. U međuvremenu je počeo rat, a tad mi je bilo bezveze dobivati diplomu na lijepe oči jer tad je diplomu mogao dobiti tko je htio”, rekao je svojevremeno Saša.

Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića Teško je biti fin, za koju je dobio nagradu Srce Sarajeva za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine. Petrović je tada izjavio da ne zna dolazi li njegovo vrijeme jer “danas nas ima, a sutra ne”.

Glumio s Lepom Brenom

Publika ga pamti po ulozi u kultnoj predstavi Audicija, u seriji Vratiće se rode, filmu Ničija zemlja, a glumio je i u seriji Lud, zbunjen, normalan, gdje je tumačio lik Stjepana. S Lepom Brenom glumio je u filmu Hajde da se volimo. Pjevačica se oprostila od glumca.

“Teško je tugu opisati riječima. Napustio nas je prerano. Ostat će mi u sjećanju njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada. Neka mu je vječna slava”, rekla je Brena za Kurir.

Petrović je Brenu sreo mnogo godina nakon snimanja filma, a ona je tada rekla: “Sanjala sam da sam ga srela negdje u Švicarskoj na autoputu. Sanjam da ga vidim i vjerovala sam da ću ga ponovno sresti.” On joj je poručio: “Zbog tebe imam problema. Deset godina te ganjam. Ne može ni CIA da te nađe.”

Brojne kolege se opraštaju od glumca

Od Saše su se oprostili i iz SFF-a. “S tugom se pozdravljamo s najboljim glumcem 13. Sarajevo Film Festivala, Sašom Petrovićem. Petrović je osvojio Srce Sarajeva za najboljeg glumca 2007. za ulogu u filmu Teško je biti fin Srđana Vuletića. Ostaje u našem sjećanju”, napisali su.

Emir Hadžihafizbegović shrvan je zbog smrti kolege. “Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to obrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolirano teku.

Bilo je to ono prijateljstvo, i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti a da taj netko to razumije. To razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz Audicije. Volim te, brate. Falit ćeš jako. Adio, kumpanjo”, napisao je Emir.

index.hr