Početna Vijesti Prekinuta potraga: Dječaka (13) odnijeli olujni valovi dok je šetao u Herceg...

Prekinuta potraga: Dječaka (13) odnijeli olujni valovi dok je šetao u Herceg Novom, nestao je u moru

Zbog pogoršanja vremenskih uvjeta – pojačanja južnog vjetra, podizanja mora i smanjenja vidljivosti uslijed niske oblačnosti i pljuskova kiše, prekinuta je potraga za nestalim dječakom (13) iz Herceg Novog.

Pretraga akvatorija Topaljskog zaljeva nije dala rezultate, čak ni upotreba 3D sonara plovila Ribarske inspekcije koji omogućava detaljnu ultrazvučnu pretragu podmorja.

Snage koje su s mora, kopna i u podmorju tragale za nestalim dječakom dobile su dva poziva od građana koji su s obale primijetili da nešto pluta u moru, ali se u oba navrata ispostavilo da to nije tijelo utopljenika.

U prvom slučaju bila je riječ o velikoj morskoj kornjači koja je primijećena u blizini Njivica, dok je u drugom slučaju bila riječ o drvenom kalemu za elektro-kablove koji je nekako s obale dospio u more i plutao nošen valovima i morskim strujama, javljaju Vijesti.

U potrazi su učestvovale i Službe zaštite i spašavanja Općine Herceg Novi i Općine Kotor, pri čemu su Kotorani angažirali i svoje ronioce koje ta Služba – jedina u Crnoj Gori s takvim sposobnostima – ima u svom sistemu.

Zbog niske oblačnosti i smanjene vidljivosti uzrokovane pljuskovima kiše, za sada nema uvjeta da se u potragu iz zraka uključe helikopteri Vojske Crne Gore.

Dječak je nestao u prošlu srijedu, 18. januara.

Izvor: Radiosarajevo