Početna Vijesti Evo ko preuzima brigu o troje djece Volšovih! Anina majka otkrila: Moraće...

Evo ko preuzima brigu o troje djece Volšovih! Anina majka otkrila: Moraće i da se presele, važno je da ostanu zajedno

Tri dječaka od dvije, četiri i šest godina, djeca ub.jene Ane Volš, koju je, kako se sumnja ubio suprug Brajan, trenutno se nalaze u Odjeljenju za djecu i porodicu iz Masačusetsa, pri Centru za socijalni rad u Americi.

Djeca Ane Volš, čini se po njenim objavama na društvenim mrežama, bila su njen svijet, te je vrlo često objavljivala srećne porodične fotografije.

– Ma koliko bila umorna, od posla i puta, uvijek je mogla da se igra sa njima i da im se maksimalno posveti. U zavisnosti šta istraga pokaže, ali u najgoroj varijanti da mog djeteta više nema, brigu o njima preuzeće moja starija kćerka, Anina sestra. Važno je da djeca ostanu i odrastaju zajedno – navodi neutješna Milanka.

Kako kaže, njena kćerka koja živi u Kanadi je već u pregovorima sa nadležnim institucijama u Americi oko preuzimanja djece.

– Sud na kraju odlučuje o starateljstvu nad djecom, ali mislim da će dozvoliti da ih preuzme moja starija kćerka. Aninu djecu obožava, svaki dan se čuje sa njima od kako se ovo dogodilo, kako se oni ne bi potresli. Ona ima dvojicu sinova koji su odrasli, već i rade, a u Kanadi ima i veliku kuću, pa vjerujem i da će moći da im se posveti kako treba – kaže potresena majka.

Ona dodaje da je svi pitaju zašto ona ne prihvati brigu, ali kako dodaje, niko ne pita da li ona to i može.

– Veoma sam bolesna i zbog toga nisam u stanju da brinem o svojim unucima. Jedva se brinem o sebi, a kamoli o troje mališana. Mislim da ni o jednom ne bih mogla da brinem – tužno kaže Milanka.

Brajan Volš (47) optužen je za brutalno ub.stvo supruge Ane Volš (39), a tragove zločina pokušao je da prikrije tako što je kolima svoje majke Diane Volš išao da kupi najlone, sredstva za čišćenje i druge predmete koji su mu bili neophodni da pokuša da prikrije tragove jezivog kasapljenja Beograđanke.

Podsjetimo, nestanak Ane Volš prijavili su njeni poslodavci 4. januara, pošto se nije pojavila na poslu u Vašingtonu. Njen suprug, u prvoj izjavi policiji koja je istog dana izjavio je da je ona poslije novogodišnje proslave, oko 6 ujutru pozvala taksi jer je morala hitno na posao. Međutim, ispostavilo se da nije bilo poziva kao i da je Ana imala rezervisan let tek za 3. januar.

Volšu za ub.stvo supruge prijeti doživotna robija jer je u državi Masačusets u kojoj se dogodio zločin, prije 39 ukinuta smrtna kazna.

(Kurir.rs/Nova)