Početna Vijesti Ana i ja se nismo slagale: Ko je misteriozna i uticajna majka...

Ana i ja se nismo slagale: Ko je misteriozna i uticajna majka Brajana Volša? Ovo su nepoznati detalji iz njegove porodice

Nestanak i smrt Ane Volš (39) nije prva tragedija u porodici Volš, koja je na prvi pogled odavala utisak ugledne i srećne. Bilo je tu mnogo mračnih tajni i tragičnih događaja i prije 1. januara kad se Ani Volš, rođenoj Beograđanki i majci troje male djece, izgubio svaki trag.

Nestanak Ane Volš, majke troje male djece od 2, 4 i 6 godina, pokrenuo je lavinu događaja koji su se završili optužnicom protiv njenog supruga Brajana Volša (46), koga tužilaštvo tereti za njeno ub.stvo. Za dvije nedjelje, koliko je trajala policijska i medijska istraga o njoj, ali i njenoj porodici, isplivale su mnoge mračne tajne, a neke od njih su vezane za Brajanovu majku, Dianu Volš, zagonetnu, ali uticajnu ličnost.

– Snaja i ja se nismo najbolje slagale, to su kulturološke razlike – izjavila je američkim medijima Diana Volš.

Izjava je štura i kratka, ali nije baš ni potpuna istina.

Diana Volš ima dosta sličnosti sa Anom, čije je djevojačko prezime Ljubičić.

Naime, Brajanova majka je migrantkinja u SAD, porijeklom je Iranka rođena u Teheranu kao Dariana Zarintaš 1943. godine. Dariana, ili amerikanizovana Diana Zarintaš, upoznaje mladog i perspektivnog doktora iz dobre porodice iz Bostona i ljubav je planula. Oni su se vjenčali 11. decembra 1971. godine, a mladoženja je bio Tomas M. Volš III, Brajanov otac.

Tomas i Diana su živjeli zajedno sa njenom porodicom, kada se dogodila ogromna tragedija. U nesreći je poginuo Dianin rođeni brat 1975. godine. Njenog oca je sinovljeva smrt toliko pogodila da je pokušao samoub.stvo. Godinu dana kasnije rodio se Brajan.

Tomas Volš je bio u rezervi američke mornarice kada je 1977. dobio poziv za aktivnu službu, ali je zatražio da ga otpuste. Nastao je sudski spor, jer je doktor htio da se posveti karijeri i porodici, mornarica nije htjela da ga pusti, pa je sve završilo na sudu. Kao svoje argumente da ne pristupi mornarici, doktor Tomas Volš je naveo da su mu se promijenila religijska ubjeđenja i da je postao protivnik rata, ali je spomenuto i da mu je supruga muslimanka kao i da je njena porodica doživjela tragediju 1975. godine.

Koliki je uticaj Diana imala u porodici Volš govori i podatak da njen sin Brajan ima srednje ime Reza, što je vrlo često ime u Iranu, a takođe i ime posljednjeg iranskog šaha, Reze Pahlavija.

Brak između Diane i Tomasa je brzo upao u krizu, počeo je mučan i bolan postupak razvoda koji se odužio na više decenija. Kako piše američki Newsweek, Brajan je rastao u lošoj atmosferi i bio je pijun u „borbi“ svojih roditelja. Takođe je navedeno da je on bio Diani zamjena za brata koga je izgubila godinu dana prije njegovog rođenja.

Nakon razvoda Diana je nastavila da živi povučeno, a svu svoju pažnju usmjerila je ka Brajanu.

Prema nekim informacijama, koje su se pojavile na društvenim mrežama, upravo je ona bila rođak koji je policiji izjavio da je vidio Anu Volš kako 1. januara oko 4 sata izlazi sa putnim torbama iz kuće.

Američki mediji naveli su da će se istražitelji u narednom periodu okrenuti ka Diani kako bi se provjerilo da li je imala ikakva saznanja o zločinu.

Nije isključeno ni da će se naći na optuženičkoj klupi zbog nekog djela vezanog za nestanak i smrt Ane Volš.

(Kurir.rs/Nova)