Početna Showbiz Nada Obrić jedva krpi kraj s krajem: Penzija mi je 16.000 mjesečno,...

Nada Obrić jedva krpi kraj s krajem: Penzija mi je 16.000 mjesečno, a zbog bolesti ne mogu da radim

Iako se nadala, Nada Obrić nije u svojstvu istaknutog estradnog umjetnika uspjela da dobije nacionalnu penziju.

Kako je pjevačica rekla, ona ima veliku sreću jer joj djeca dosta finansijski pomažu, jer da nije tako ne zna kako bi preživjela mjesec.

– Nemam nacionalnu penziju, imam priznanje ali ne i penziju. Jedno vrijeme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju. Negdje ja krivim same nas zato što nemam nacionalnu penziju. Idiotizam je da ne zaslužujemo nacionalnu penziju.

– Svaki čovek treba da dobije penziju. Ja sam stara, ne mogu sada da radim, a koje su to pare koje čovjek može da zaradi, a da ih ne potroši? Četrnaest godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 eura penziju, sad je to 51 euro, a ovdje u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16.000. Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom djecu koja mi pomažu – kaže Nada.

– Meni bi nacionalna penzija bila kao trešnja na šlagu, psihički bi mi mnogo značila. Ja sam dobitnik svih mogućih postojećih nagrada, u statusu sam istaknutog umjetnika, dobila sam i nagradu za životno djelo, i nacionalno priznanje, a da ne govorim o ostalim nagradama. Eto, nacionalnu penziju jedino nisam dobila – iskrena je pjevačica.

pink.rs