Početna Vijesti Estrada, rodbina i brojni prijatelji se u Aleji veterana na Vlakovu oprostili...

Estrada, rodbina i brojni prijatelji se u Aleji veterana na Vlakovu oprostili od novinarke Edine Šukalo! (Foto)

Novinarka Edina Džemidžić Šukalo je danas ispraćena na vječni počinak. Vijest o njenom preranom odlasku potresla je mnoge – brojne pripadnike estrade, prijatelje, porodicu i rodbinu…

Edina je iznenada preminula u subotu u 51. godini, a ukopana je danas u 13h u Aleji veterana na sarajevskom groblju Vlakovo.

Bol, tuga i tišina vladali su na posljednjem ispraćaju svima drage Edine Šukalo, koju svi znaju kao velikog profesionalca i osobu koja je uvijek spremna pomoći. Pomagala je svojim radom i poštovanjem, između ostalog, brojnim pripadnicima estrade sa kojima je sarađivala svojim djelovanjem kao voditeljica na Kalman Radiju, te putem portala Estradnjaci.ba, koji je uređivala.

Aleja veterana na gradskom groblju Vlakovo

Na posljednji ispraćaj ove novinarke u Aleju veterana na Vlakovu danas su došla brojna lica sa estrade, kao i pripadnici raznih policijskih agencija, mnogobrojni prijatelji, porodica i rodbina. Tako su se od nje oprostili: gitarista Almir Aka Hukelić, pjevači Šaćir Ameti, Sadik Hasanović, Kemal Hasić, Mirza Šut, frizer Ado Karišik, inače Edinin tetkić koji ju je spustio u mezar, Alem Bajrović, Amela Zuković, Emelin Fetić, Mujo Isanović, menadžeri Dženan Šabić i Dževad Rahić, Tarik Hadžiahmetović, novinar Amer Mujezinović, te brojne druge kolege, prijatelji…

Publika će je pamtiti kao vedru i nasmijanu voditeljicu, koja je uvijek bila spremna i upoznata sa svakom činjenicom o gostu kojeg je ugostila u svoje emisije. Iza Edine su ostali suprug Adnan, kćerke Hena, Hana i Sara, roditelji Dževad i Behka te sestra Madžida.

POVEZAN VIDEO:

Edina je bila omiljena radio voditeljica koju publika već godinama sluša u emisiji “Kalman boemi” na Kalman radiju, koju je uređivala i vodila. Bila je omiljena i među pjevačima, kolegama, prijateljima… Nažalost, preminula je na radnom zadatku. Ekipa Ekskluziva.ba portala ovim putem izražava duboko žaljenje zbog preranog odlaska naše drage Edine, a porodici izjavljujemo saučešće.

Ubrzo ćemo objaviti i video zapis sa posljednjeg ispraćaja naše drage Edine.