Početna Vijesti Oni su jedini svjedoci horora u kući Volšovih kobne noći? Ovo je...

Oni su jedini svjedoci horora u kući Volšovih kobne noći? Ovo je težak trenutak, ali advokatica neumoljiva: Morate da ih ispitate

Beograđanka Ana Volš nestala je 1. januara u SAD, potraga za njom i dalje traje, a za to vrijeme brigu o njenoj deci preuzela je socijalna služba jer je Anin muž Brajan u zatvoru.

Ana ima trojicu sinova koje je dobila u braku sa mužem Brajanom, koji je u uhapšen zbog ometanja istrage koja se vodi povodom njenog nestanka.

Odjeljenje za djecu i porodicu saopštilo je da su socijalne službe preuzele brigu o njihovoj djeci. Iako se ne zna tačno gdje se djeca nalaze i kroz šta emotivno prolaze, advokatica Vendi Marfi kaže da su oni vrlo važan dio istrage, piše Boston25.

“Kada majke nema, a otac je u zatvoru, djeca su u suštini kao siročad u ovom trenutku. Mogu da zamislim kako im je zbog traume koju su preživjeli”, rekla je advokatica.

Advokatica Marfi nije direktno povezana sa slučajem nestanka Ane Volš, ali smatra da policija treba što prije da ispita njihove sinove, koji imaju dvije, četiri i šest godina.

“Da li su oni bili svjedoci onoga što se dogodilo? Da li su bili svjedoci i nekih drugih dešavanja u porodici? S obzirom da je policija toliko vremena provela istražujući kuću i kao mjesto zločina, jasno je da su djeca bitan dio priče”, smatra Marfi.

Dodala je i da kada su djeca pod nadzorom socijalnih službi, istražitelji mogu lakše da ih ispitaju, bez da fizički borave u policijskoj stanici.

“Suština svega je da djecu ne treba da zanemarimo jer sve vrijeme tražimo informacije o ovom paru. Djeca su često najugroženija, njima je potrebna pomoć”, rekla je ona.

Potraga za nestalom Anom Volš i dalje traje, a na saslušanju njenog muža Brajana Volša, sud je saopštio da je u podrumu kuće pronađen oštećeni krvavi nož. On se sumnjiči da je ometao istragu. Nalazi se u pritvoru i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

(Kurir.rs/Boston25)