Početna Vijesti BRAJAN JE PSIHO! NAJMRAČNIJA TAJNA VOLŠA! Muž nestale Ane 12 godina liječen...

BRAJAN JE PSIHO! NAJMRAČNIJA TAJNA VOLŠA! Muž nestale Ane 12 godina liječen na psihijatriji! Ovo su njegove teške dijagnoze!

Brajan Volš koji se više od decenije lečio se u jednom psihijatrijskom centru iz kog je pušten pre nekoliko godina, sumnjiči se da je brutalno ubio ženu u kući, umotao je u ćebe, a telo bacio u kontejner za reciklažu.

Brajan Volš (46), koji je u nedelju uhapšen zbog ometanja istrage američke policije o nestanku njegove supruge, Beograđanke Ane Volš (39), punih 12 godina lečio se u psihijatrijskoj ustanovi, a otac ga se odrekao i nije želeo da čuje za njega do smrti!

Kako prenose američki mediji, iako se za sada sumnjiči samo za ometanje istrage, policija poseduje sve više dokaza da je Volš suprugu ubio u podrumu kuće, zatim njeno telo raskomadao, zavio u tepih i u svom automobilu odvezao 76 kilometara dalje na deponiju, na kojoj se otpad uništava i od njega se proizvodi struja.

Kupio im smuti

– Uhapšen je u nedelju u trenutku kada je nameravao da napusti porodičnu kuću i to jer je policija dovela u sumnju iskaz koji je zvanično dao a u kom je naveo da je suprugu poslednji put video u novogodišnjoj noći, kada je hitno kupila avionsku kartu kako bi se vratila na posao u Vašington. Istražitelji su međutim utvrdili da se ona nije ukrcala na let i da je karta bila kupljena za 3. januar, kao i da je signal njenog mobilnog telefona poslednji put registrovan 2. januara u blizini kuće – otkrili su mediji kako je tekla istraga.

Veliki novac od prevara

Putovao, trošio u Pradi, ženi kupio maserati

Volš je bio u kućnom pritvoru jer je poznatog kolekcionara pokušao da prevari i proda mu dve lažne slike Endija Vorhola, a da je od tog novca suprugu odveo u Francusku, kako bi kupovali u Pradi i obilazili skupe restorane. U međuvremenu je otkriveno da je obmanuo sud i o svojoj imovini i da nije prijavio “fijat” i “maserati” vredan 120.000 dolara koji je poklonio supruzi Ani. Američki mediji navode i da se sumnja da poznati kolekcionar nije bio jedina njegova žrtva i da je sa računa pokojnog oca ukrao više od 100.000 dolara. – Volš se pokazao toliko uspešnim, u stvari, da FBI još uvek nije povratio umetničko delo uprkos višegodišnjoj istrazi i optuženikovom priznanju krivice – navodi se u dokumentima.

Dodatne sumnje podgrejalo je i to što je utvrđeno da je u vreme kada je smeo da napušta kuću, jer je u kućnom pritvoru zbog drugog krivičnog dela, otišao u radnju u kojoj je kupio sredstva za čišćenje. Najnoviji snimak sa kamera, otkrio je i da je 2. januara u 9.57 sati posetio jedan bar u kom se prodaju napici i kupio tri dečija smutija od banane i kikirikija i dva za odrasle.

Brajanova majka

Nemam dobar odnos sa snajom Anom

U sudskim spisima u postupku protiv Brajana Volša za prevaru, osim pisma nestale supruge, nalazi se navodno i pismo njegove majke. Dijana Volš je u njemu otkrila da je “njen sin jedini razlog zbog kog ustaje ujutru i da on jedini brine o njoj”. – Nažalost, nemam dobar odnos sa snahom, verovatno zbog kulturoloških razlika. Zato je moj sin jedina sreća u životu. On mi omogućava da sa unucima budem bar malo srećna – napisala Brajanova majka tada. U pismu je navela i da njen sin brine o sinovima, da im on “kuva, igra se sa njima, vaspitava ih i čita priče za laku noć”.

Prateći njegovo kretanje, istražitelji koji su u njegovim kolima pronašli tragove sredstava za čišćenje otkrili su i da je posetio deponiju u blizini kuće u kojoj na oko 70 kilometara od njih živi njegova majka. Na njoj su pronađeni na tepihu, testeri i kesama za smeće tragovi krvi i tkiva, koji su poslati na analizu, kao i tragovi krvi i polomljeni krvavi nož koje je na dan njegovog hapšenja policija otkrila u kući.

Čudno ponašanje

Neobično ponašanje Brajana Volša posle nestanka supruge, ali i siku na kojoj se smeje dok ga policija vodi, najbolje su opisali prijatelji njegovog pokojnog oca, inače poznatog doktora neurologa Tomasa Volša.

– On je bio dugogodišnji psihijatrijski pacijent i dijagnostikovan mu je sociopatski poremećaj. Bio je pacijent u Psihijatrijskom centru Austin Rigs u Stokbridžu u Masačusetsu i pušten je pre nekoliko godina – navodno se navodi u sudskim dokumentima izjava prijatelja oca data 2019.

Psihijatar o Brajanu

Depresija, anksioznost i bes napravili ga nesposobnim

Brajan Volš, kako navode američki mediji bio je jedino dete u porodici. Psihijatar koji je navodno upoznat sa dijagnozom Brajana Volša izjavio je za medije da se on često osećao zanemarenim i nevoljenim od roditelja, kao i da su ga koristili kao pijuna u njihovim svađama. – Većinu vremena proveo je sa majkom, dok je otac, inace ugledni neurohirurg često radio. Roditelji su ga poslali u internat, a zatim je upisao i Univerzitet u Pitsburgu u Pensilvaniji. Međutim, na drugoj godini fakulteta, njegovo mentalno zdravlje se naglo pogoršalo, tako da je morao da napusti školovanje, a zatim je neko vreme boravio u mentalnoj ustanovi. Njegova depresija, anksioznost i bes su ga napravili nesposobnim da normalno funkcioniše. Tada je započeo dugu bitku sa mentalnim zdravljem – rekao je njegov psihijatar.

U istoj izjavi, pomenuti prijatelj je rekao i da je Brajan bio otuđen od svoje porodice od 2009., a detalje porodične drame izneli su rođaci i prijatelji nakon smrti njegovog oca 2018.

Izbačen iz testamenta

– Poznajem Brajana Volša od njegove 13. godine, ali on i otac nisu imali kontakt od 2009. Kada je Brajan pušten iz psihijatrijske ustanove, u kojoj je proveo 12 godina, pokušao je da kontaktira svog oca, ali ga je dr Volš odbio. Rekao mi je tada da mu je poručio “Ti si moj sin i uvek ću se nadati najboljem za tebe, ali ne želim da se ponovo zbližimo”. Rekao mi je “i da sam ga pustio nazad u svoj život, nastao bi novi haos, a to ne mogu” – preneo je prijatelj oca. Otkrio je i da se otac odrekao sina jer mu je pre 2009. ukrao preko milion dolara vredne umetničke predmete, među kojima su i slike Salvadora Dalija i Džoan Miro, nakitu, novcu, ali i automobil.

Međutim, kada mu je otac doživeo moždani udar, navodno je ponovo pokušao da mu priđe i to tako što je došao u kuću, a kada je obavešten da ga je otac izostavio iz testamenta tražio je ključ porodične kuće na plaži u Halu u Masačusetsu, iz nje odneo vredne stvari, a navodno je nedavno tu kuću pokušao da proda iako nije pripadala njemu.

Kurir.rs/ Jelena Spasić