Početna Vijesti Ko je uhapšena inspektorica u akciji SIPA-e “Madam”: Ajli Čeljo nije bilo...

Ko je uhapšena inspektorica u akciji SIPA-e “Madam”: Ajli Čeljo nije bilo sporno što se presuđeni pedofil vraća među učenike

Nije Čeljo jedina koja je štitila pedofila, tu su i teško kompromitirani Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja KS ali i resorna ministrica Hota – Muminović koja je doživjela blagu amneziju pa se ne sjeća kakve je akte potpisivala

Ajla Čeljo, inspektorica Kantonalne Uprave za inspekcije Kantona Sarajevo, uhapšena je jučer u akciji “Madam” koju su proveli službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po usmenoj naredbi Općinskog suda i nadležnosti Tužilaštva KS.

Čeljo se sumnjiči da je počinila krivično djelo “Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Iz reda “sabranih djela” uhapšene inspektorice, “Avaz” otkriva da je upravo ona vršila prvi nadzor u Osnovnoj školi “Grbavica I”, a u vezi sa skandaloznom odlukom da se na posao među učenike vrati presuđeni pedofil Samir Alihodžić, nastavnik Tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

– Sve je ok – reći će tada uhapšena inspektorica Čeljo, a što je navela i u izvještaju inspekcijskog nadzora.

Šokantni detalji iz presude Samira Alihodžića, dakle, za inspektoricu Čeljo su svedeni pod tri riječi “sve je ok”. Bez obzira što je u obrazloženju presude Općinskog suda u Sarajevu navedeno da je Alihodžić zaključao tada maloljetnu učenicu i tjerao je da ga rukom zadovolji, a prethodno napadno insistirao da imaju spolni odnos.

– Ima načina da vodimo ljubav, a da ne izgubiš nevinost – rekao je seksualni predator Samir Alihodžić maloljetnici.

Nezvanično, Čeljo je koristila poziciju inspektorice i na najbanalnijim svakodnevnim stvarima. Tako je jednom prilikom napala policajca na Ilidži, koji ju je upozorio da se nezakonito parkirala.

Nije Čeljo jedina koja je štitila pedofila. Tu je već odavno i teško kompromitirani Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja KS ali i resorna ministrica Naida Hota – Muminović koja je doživjela i blagu amneziju pa se ne sjeća kakve je akte potpisivala i slala.

Što bi naš prepošteni narod rekao, “sila udarila u glavu”.

avaz.ba