Početna Vijesti Pronađeno pismo Beograđanke koja je nestala u SAD-u, pisala o osumnjičenom suprugu

Pronađeno pismo Beograđanke koja je nestala u SAD-u, pisala o osumnjičenom suprugu

Američki mediji su došli do novih detalja o misterioznom nestanku Ane Walshe, majke troje djece porijeklom iz Srbije kojoj se u SAD-u izgubio svaki trag, a sve više toga upućuje na to da je ubijena i to najvjerovatnije od strane svog supruga.

Uhapšen je Brian Walshe (46), suprug nestale Ane. Osumnjičen je zasad za kazneno djelo dovođenja u zabludu policajaca tokom istrage. No čini se da bi se suprug nestale 39-godišnjakinje mogao suočiti i s puno ozbiljnijim optužbama.

U kući Briana i Ane Walshe u Cohassetu u saveznoj državi Massachusetts istražitelji su pronašli dokaze koji bi mogli upućivati da je Ana zapravo ubijena. U podrumu kuće, potvrđeno je iz okružnog tužilaštva, pronađeni su nož i tragovi krvi.

Njene kolege prijavili su Anin nestanak 4. januara, nakon što se nije pojavila na poslu, otkrile su vlasti. Policija je danima tragala za njom na području oko njihove kuće u Cohassetu, gradu 30-ak kilometara jugoistočno od Bostona.

Inače, Brian Walshe je bio u kućnom pritvoru nakon što je 2018. priznao krivnju za prodaju lažnih slika Andyja Warhola za 80.000 dolara.

Objavljeno pismo

Tokom saslušanja u junu prošle godine Ana Walshe napisala je pismo sucu u kojem se zalaže za svog supruga, objavio je portal Boston25 News.

“Tokom ovih osam mjeseci, naša porodica je bila zajedno tokom mnogih prekretnica: naš najmlađi sin napunio je godinu, naš srednji sin je počeo govoriti, a našem najstarijem sinu, koji je tek krenuo u vrtić kad smo vas zadnji put vidjeli, ostalo je samo nekoliko sedmica do završetka godine i priprema za prvi razred. Izgubio je i prvi zub”, napisala je u pismu.

zatim piše da je Brian bio od velike pomoći nakon što je njena majka pretrpjela aneurizmu na mozgu u decembru 2021. “Ne samo da joj je spasio život, već je njoj i cijeloj porodici donio utjehu i radost tokom njene bolesti”, napisala je Ana.

U isto vrijeme se, piše Ana, Brian nastavio brinuti za svoju bolesnu stariju majku i “bio tu za svoje sinove iz dana u dan.”

“Bilo da se radilo o šetnji za Svjetski dan mira u Dorchesteru ili prenoćištu za beskućnike u Bostonu gdje je donirao hranu i sanitarne potrepštine, Brian je od malih nogu učio naše dječake koliko je važno dijeliti radost i poklanjati svoje vrijeme i resurse”, napisala je Ana.

Sudski dokumenti otkrivaju da je Brian bio glavni skrbnik dječaka u dobi od šest, četiri i dvije godine, dok je Ana provodila mnogo vremena radeći za firmu za nekretnine.

“Brian dosljedno radi na prevladavanju loših navika iz prošlosti i svi se veselimo novom poglavlju njegovog života”, napisala je Ana sucu.

Na internetu pretraživao kako se riješiti tijela

Kako prenosi CNN, istražitelji su pronašli upite za pretraživanje u internetskim zapisima Briana Walshea za “kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma”

U ponedjeljak navečer, istražitelji u potrazi za mogućim tijelom Ane Walshe kopali su po smeću u Peabodyju, gradu oko sat vremena vožnje sjeverno od Cohasseta, prema izvoru koji je izravno upoznat s istragom.

Traka za mjesto zločina također je postavljena izvan i oko kontejnera koji se nalaze u stambenom kompleksu u blizini kuće majke Briana Walshea u gradu Swampscott, oko 35 km sjeverno od Bostona, dodao je izvor. Brian Walshe tvrdio je da je otišao posjetiti majku nakon nestanka supruge, rekli su istražitelji, prenosi CNN.

Policija sad smatra da je Walshe namjerno otežavao istragu te davao pogrešne informacije samo kako bi kupio vremena i policiju naveo na krivi trag.

Šta je rekao policiji

Suprug Brian rekao je policiji da je suprugu zadnji put vidio rano ujutro 1. januara kada je, kako je ispričala, uzela Uber ili Lyft prema aerodromu kako bi odletjela za Washington D.C., gdje radi. Njene kolege s posla prijavili su nestanak 4. januara nakon što se nije pojavila na poslu, rekla je tužiteljica Lynn Beland.

Policijska istraga otkrila je da nije bilo Uber ili Lyft vožnje na Novu godinu te da se nikada nije ukrcala na let. Otkriveno je i da je signal s njenog mobitela lociran kod kuće u Cohassetu, kasnije istog dana.

Istragom su dovedene u pitanje i još neke tvrdnje koje je iznio Brian Walshe. Naime, on je istražiteljima rekao da je odveo dijete na sladoled 2. januara, ali snimka s nadzornih kamera pokazala je da je kupio proizvode za čišćenje u iznosu od 450 dolara u Home Depotu tog dana.

Policija je ishodila sudski nalog za premetačinu, te su u podrumu kuće pronašli krv i oštećeni, krvavi nož, rekla je Beland.

BONUS VIDEO:

Klix.ba