Početna Vijesti Na smetljištu u SAD-u novo jezivo otkriće u slučaju nestale Srpkinje

Na smetljištu u SAD-u novo jezivo otkriće u slučaju nestale Srpkinje

Majka troje djece Ana Walshe, porijeklom iz Srbije, još se uvijek vodi kao nestala u SAD-u, no pojavljuje se sve više jezivih dokaza koji upućuju na to da ju je zapravo brutalno ubio suprug Brian Walshe.

Nakon što se ispostavilo da je poslije Anina nestanka suprug Brian kupio proizvoda za čišćenje za 450 dolara te su pronađeni krv i nož u podrumu kuće u kojoj je Ana živjela sa suprugom i djecom, pojavili su se novi dolazi koji upućuju na to da se radi o ubojstvu te koji dodatno inkriminiraju Briana Walshea.

Na otpadu nađene krvave vreće za smeće, sjekira, pila za metal…

Istražitelji koji traže dokaze o nestanku majke iz Cohasseta u američkoj saveznoj državi Massachusetts pronašli su vreće za smeće s tragovima krvi, sjekiru, pilu za metal, tepih i iskorištena sredstva za čišćenje, potvrdili su izvori za WBZ-TV, koji pripada CBS-ovoj televizijskoj mreži.

Predmeti su pronađeni na reciklažnom dvorištu u gradiću Peabodyju, koji se nalazi sjeverno od Bostona i Cohasseta, koji je jugoistočno od Bostona, udaljen oko sat vremena vožnje.

Glasnogovornik okružnog tužiteljstva u Norfolku u današnjoj izjavi medijima nije želio potvrditi što su istražitelji pronašli.

“Potraga provedena jučer sjeverno od Bostona rezultirala je prikupljanjem brojnih predmeta koji će sada biti podvrgnuti obradi i testiranju kako bi se utvrdilo imaju li dokaznu vrijednost za ovu istragu. Nikakvi detalji o tim predmetima neće biti otkriveni u ovom trenutku”, rekao je glasnogovornik David Traub.

Istražitelji u zaštitnim odijelima i policajci sa psima pretražili su u ponedjeljak objekt za obradu otpada u ulici Newbury u Peabodyju, tražeći tragove povezane s nestankom majke troje djece. Ana Walshe (39) zadnji put je navodno viđena živa nakon novogodišnje večere u svom domu u Cohassetu sa suprugom i prijateljem.

Paralelno s ovim novim otkrićima obavlja se DNA vještačenje krvavog noža koji je pronađen u podrumu obiteljske kuće koju je Ana dijelila sa suprugom i troje djece.

Suprug, 47-godišnji Brian Walshe, trenutno je u pritvoru uz jamčevinu od 500.000 dolara pod optužbom da je obmanuo istražitelje u ovom slučaju. Izjasnio se nevinim na suđenju u ponedjeljak pred okružnim sudom u Quincyju.

Osim što su istražitelji potvrdili da je u trgovini Home Depot Brian Walshe kupio hrpu sredstava za čišćenje, utvrđeno je i da je njegov automobil, koji je policija zaplijenila, također svježe očišćen.

Kako je nestala Ana Walshe i što su utvrdili istražitelji
Suprug Brian rekao je policiji da je suprugu zadnji put vidio rano ujutro 1. siječnja kada je uzela Uber ili Lyft prema zračnoj luci kako bi odletjela za Washington D.C., gdje radi. No utvrđeno je da nije postojala Uber ili Lyft vožnja od obiteljske kuće Walsheovih do zračne luke niti se Ana pojavila na letu.

Njezini kolege s posla prijavili su nestanak 4. siječnja, nakon što se nije pojavila na poslu, rekla je tužiteljica Lynn Beland.

Istražitelji su kasnije utvrdili i da je Ana Walshe imala avionsku kartu za 3. siječnja koju nije iskoristila. Također, nije se pojavila u zračnoj luci, na poslu ili u stanu koji ona i suprug imaju u Washingtonu.

Također je utvrđeno da je signal njezina mobitela zabilježen 1. i 2. siječnja na lokaciji obiteljske kuće u Cohassetu, dakle nakon što je, prema tvrdnjama supruga, već otputovala.

Kako je ranije javio CNN, istražitelji su pronašli pretraživanje u internetskim zapisima Briana Walshea “kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma”.

Uhvaćen u lažima o tome što se događalo nakon Anina nestanka
Suprug je rekao policiji da su on i supruga večerali s prijateljem u njihovu domu na Staru godinu. Kazao je da je prijatelj bio kod njih od otprilike 20:30 do 1 ili 1:30 na Novu godinu. Tvrdio je da mu je iste noći supruga rekla da ima hitnu situaciju na poslu i da mora ujutro odletjeti za Washington D.C.

Ispričao je da se tog jutra njegova supruga spremila za odlazak, poljubila ga i rekla da se vrati spavati. Rekao je da se probudio u 7 sati te napravio doručak sinovima u dobi od 2, 4 i 6 godina. Kazao je i da je popodne, kad je došla dadilja, otišao obavljati neke sitnice, a potom i otišao vidjeti majku te da se putem izgubio, pa mu je trebalo 30-ak minuta dulje nego obično. Tvrdio je i da je bio u dvije trgovine, no snimke s nadzornih kamera to nisu potvrdile, a nisu pronađeni ni računi koji bi potvrdili da je obavio kupnju.

Tvrdio je i da je 2. siječnja odveo sina u slastičarnu, no snimke s nadzornih kamera otkrile su da je tog dana oko 16 sati bio u Home Depotu u Rocklandu, gdje je kupio proizvoda za čišćenje od 450 dolara, među kojima su bili krpe, mopovi, kante, razne vrste traka i drugo. Na licu je imao crnu kiruršku masku, nosio je plave kirurške rukavice i kupovao je gotovinom.

Prije pola godine se na sudu zauzela za supruga, napisala je pismu sucu
Podaci s njegova mobitela pokazali su da je 1. i 2. siječnja bio na još nekim mjestima koja nije spominjao u svom iskazu, čime je prekršio uvjetno puštanje na slobodu. Naime, Brian Walshe je bio u jednoj vrsti kućnog pritvora nakon što je 2018. priznao krivnju za prodaju lažnih slika Andyja Warhola za 80.000 dolara.

Tijekom saslušanja u lipnju prošle godine Ana Walshe napisala je pismo sucu u kojem se zalaže za svog supruga i hvali njegovu brigu o djeci i njenoj majci, koja je pretrpjela aneurizmu na mozgu.

BONUS VIDEO:

NOVI.BA