Početna Vijesti Ivana K. koja je nađena mrtva u stanu ipak ubijena: DNK i...

Ivana K. koja je nađena mrtva u stanu ipak ubijena: DNK i bazne stanice otkrivaju ko je ugušio 27-godišnju djevojku

Obdukcija je utvrdila da je djevojka ugušena davljenjem, pa je protiv zasad nepoznate osobe pokrenuta istraga zbog ubistva

Pojedini tragovi koji su ostali u iznajmljenom stanu Ivane K. (27) na Zvezdari u Beogradu, u kojem je nađena mrtva 24. decembra, trebalo bi da policijske inspektore dovedu do njenog ubice, Blic.rs.

Obdukcija je utvrdila da je djevojka ugušena davljenjem, pa je protiv zasad nepoznate osobe pokrenuta istraga zbog ubistva. Na identifikaciji i otkrivanju počinioca svakodnevno se radi.

Svi DNK tragovi, koji su pronađeni u njenom stanu, upoređuju se sa DNK pojedinih osoba koje su bile u njenoj okolini, ali i sa bazom DNK podataka u policiji. Takođe se provjerom baznih stanica mobilnih telefona pokušava utvrditi ko je tada bio u prostoru zgrade u kojoj je živjela. Pretpostavlja se da je ona ubijena dva dana prije nego što je pronađena, jer se dva dana roditeljima i braći nije javljala na telefon.

Takođe, policija provjerava i sve njene kontakte i komunikacije, pošto se vještači i njen telefon da se vidi da li neke poruke ili možda pozivi mogu da ukažu na mogućeg ubicu.

Ivana K. je studirala u Beogradu i pošto se nije javljala na telefon, njena porodica se zabrinula. Pozvali su rođake, koji su otišli do stana, ali je bio zaključan i niko nije otvarao vrata. Tada su uspjeli da kroz prozor vide kako leži na krevetu. Nakon toga je vrlo brzo stigla vlasnica stana, kao i policija, pa su ušli unutra i zatekli mrtvu djevojku. Na prvi pogled uočljivih povreda nije imala, ali je obdukcioni nalaz kazao da je ugušena. Prema nekim nezvaničnim informacijama, koje se pojavljuju u javnosti, navodno je ugušena jastukom ili nekim platnom.

Prve sumnje su da ju je ubio neko koga je ona poznavala i pustila u stan. Nikakve premetačine u nereda u stanu nije bilo, a nije nađen ni ključ od stana u vratima. To ukazuje da je ubica zaključao vrata i pobjegao sa ključem.

Komšinica je policiji ispričala da se te večeri iz njenog stana čula buka, kao da se svađala sa nekim. Policija je uzela i snimke sa svih okolnih nadzornih kamera, da se vidi ko je tog dana ulazio i izlazio iz zgrade i da li mu se vidi lice.

Ivana K. je sahranjena 27. decembra na groblju u Lovćencu.

(DEPO PORTAL/dg)