Početna Vijesti Detalji tragedije iz Zenice: Zašto je sebi ugledni privrednik oduzeo život?

Detalji tragedije iz Zenice: Zašto je sebi ugledni privrednik oduzeo život?

Još jedna tragedija koja je zadesila Zenicu. Zeničani u šoku odlaskom Salke Džananovića rođen 1960. godine u Zenici, a preminuo 08.1.2023. godine. Tragedija se dogodila u porodičnom stanu u u ulici Sestara Ditrih na broju 6 u Zenici.

Kako su nam potvrdili iz Operativnog centra MUP-a ZDK suicid se desio u popodnevnim satima 14:30h. Salko je oduzeo sebi život vatrenim oružjem. Na licu mjesta dežurni mrtvozornik konstatirao je smrt.

Kako doznaje portal Crna-Hronika kao motiv tragedije spominje se njegovo teško zdravstveno stanje uzrokovano teškim bolestima. Bio je jedan od najuspješnijih privrednika i uglednih Zeničana.

Senadu Džambiću tačnije kompaniji Bingo prodao je sve što je bilo u njegovom vlasništvu od Hotela Zenica, Shopping centra Džananović, maloprodajnih i veleprodajnih objekata. Salko Džananović važi za jednog od najuspješnijih Zeničana. On je sa svojom porodicom 29. februara 2008. godine otvorio shopping centar Džananović, kao i hotel Zenica koji se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Zbog zdravstvenih problema

Salko se posljednjih godina povukao iz privatnog biznisa i posao je preuzeo njegov sin Ajdin. Salko je izgradio trgovački centar Džananović ima više od 60.000 metara kvadratnih korisne površine i na njegove tri etaže svoje trgovačke, ugostiteljske, bankarske i druge usluge nudi mnogo domaćih i inostranih kompanija.

Hotel Zenica jedan je od najmodernijih u BiH. Raspolaže sa 87 savremeno opremljenih soba, četiri apartmana, među kojim je i tzv. predsjednički sa oko 200 kvadrata. Hotel ima dvije sale za sastanke, kongresnu dvoranu, bazen i druge sadržaje.

Ukupno je zapošljavao je preko 1.500 radnika iz Zenice ali i Zeničko-dobojskog kantona.

Cazin.net/ O72