Početna Rijaliti ZVEZDAN SLAVNIĆ JE U.IO OLIVERA JOVANOVIĆA: Evo kako se dogodilo ubistvo, objašnjeno...

ZVEZDAN SLAVNIĆ JE U.IO OLIVERA JOVANOVIĆA: Evo kako se dogodilo ubistvo, objašnjeno do detalja

Zvezdan nije imao oružje, neko mu je dodao, tu je bio i pokojni Oliver Ivanović, koji je pokušao da zaustavi Zvezdana.

Zvezdan Slavnić, sin čuvenog Zorana Slavnića učesnik je rijalitija Zadruga.

Zoran Slavnić kao veliko ime u svijetu košarke, jedan je od najvećih igrača jugoslovenske i evropske košarke pričao je o svom sinu Zvezdanu Slavniću i ubistvu koje je počinio kada je on prije par mjeseci ušao u popularni program, rekao je tada Zoran Slavnić za “Kurir.

“U diskoteci “Četiri sobe” te noći bila je glumica Katarina Radivojević sa svojom drugaricom. Igrala je provokativno i nekulturno, moj sin kao mangup poslao im je piće. Momak koji je bio u društvu, jedan od trojice, pozvao ga je napolje da se potuku. Uhvatio se pozadi, kao da ima pištolj. Zvezdan nije imao oružje, neko mu je dodao, tu je bio i pokojni Oliver Ivanović, koji je pokušao da zaustavi Zvezdana. Sve to dešavalo se u dvorištu, bila je samo jedna sijalica, slaba vidljivost, on se uplašio da će dečko da mu uzvrati i rukom u kojoj je držao pištolj htio da je da udari Olivera, prst je proklizao, ispalio je metak u tog mladića, uradio je to u samoodbrani”, rekao je Zoran Slavnić za “Kurir“.

Prema pisanju Glasa Javnosti iz 2001. godine Vrhovni sud Srbije stavio je tačku na ubistvo Olivera Jovanovića kada je dvadesetčetvorogodišnji Zvezdan Slavnić osuđen na devet i po godina zatvora i upućen je na izdržavanje kazne u zatvor u Valjevu.

Tada su žalbe beogradskog Okružnog tužioca, Zorana Slavnića i Zvezdanovog advokata Branislava Tapuškovića odbačene kao neosnovane. Okružni tužilac tražio je veću kaznu za Zvezdana Slavnića, a njegov otac je u žalbi naveo da mu sin ubistvo nije počinio sa umišljajem.

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda objašnjava se da je Slavnić stariji naveo da njegov sin nije imao razloga da tako nešto uradi sa umišljajem zato što sada pokojnog Olivera Jovanovića nije ni poznavao, a niti je sa njim bio u sukobu ili kontaktu. Otac je smatrao da je Zvezdan ubistvo počinio u afektu jer je kobne noći navodno bio izazvan od društva u kome je bio pokojni Oliver.

Osporio je i kazanu kao prestrogu i naveo da je njegov sin lošeg zdravlja zbog urođene srčane mane. Ova činjenica, međutim, nije ni pominjana tokom suđenja, pa nije ni uzeta u obzir prilikom odmjeravanja kazne. Zvezdanov branilac osporio je nalaz vještaka i utvrđeno činjenično stanje tvrdeći da je ubistvo počinio iz nehata. Ono što je sud prihvatio kao istinu ovako se odigralo.

Šta se dogodilo?

U noći između 6. i 7. marta 1998. godine u diskoteci “Četiri sobe” našli su se U.V., Oliver Jovanović i M. V. u pratnji dvije djevojke. U optužnici je pisalo da je između U.V. i Zvezdana došlo do kraće prepirke, ali zbog čega su se “zakačili” teško je reći s obzirom da se U.V. nikada nije pojavio pred porotom da ispriča svoju verziju događaja. Zvezdan je na suđenju ispričao da je bio izazvan njegovim ponašanjem na podijumu za igranje i da mu je ovaj dobacivao rečima: “Šta je p…. ustanite i igrajte!”

Onda je Zvezdan ustao i rekao U.V. da izađu napolje i porazgovaraju.

“Rekao mi je,’Nemam s tobom šta da pričam. Ako imaš nešto da mi kažeš reci mi ovdje”‘, objasnio je Zvezdan pred porotom.

Pošto je Zvezdan izašao ispred diskoteke nešto kasnije pojavio se i U.V.

“Kada sam ga ugledao obratio mi se riječima: ‘Šta je bilo, šta hoćeš sada’, a ruke je držao iza leđa u visini pojasa”, tvrdio je Zvezdan.

Onda je, po sopstvenom priznanju i riječima nekoliko svjedoka, udario U.V. rukom i pištoljem po glavi. U.V. je pao, a Zvezdan je ispričao:

“Sa desne strane vidio sam jednog krupnog momka koji je krenuo prema meni. Nekako sam napravio iskorak i krenuo da udarim Olivera koji se okrenuo u desno, vjerovatno da eskivira udarac. Zatim ga je negde ispod potiljka udario rukom u kojoj je držao pištolj. Pištolj je, prema njegovim riječima, skliznuo niz Oliverovu glavu i opalio”.

“Sve se dogodilo u sekundi”, objasnio je Zvezdan svojevremeno, držeći pištolja u ruci koji mu je sudija dao za demonstraciju tragičnog događaja.

Svjedok M.V. ispričao je, međutim, da je Oliver u kobnom trenutku bio na oko dva metra od Zvezdana i da je, kada se okrenuo, vidio pištolj uperen prema Oliveru. Odjeknuo je pucanj.

“Nisam nikoga hteo da ubijem i strašno mi je krivo što se to desilo. Olivera nisam ni poznavao. Biće to veliki ožiljak na mom srcu”, rekao je Zvezdan na kraju suđenja.

haber.ba