Početna Vijesti Šok otkriće tokom potrage za nestalom Beograđankom: Muž Ane kojoj se gubi...

Šok otkriće tokom potrage za nestalom Beograđankom: Muž Ane kojoj se gubi trag u Americi od 1. januara, bio hapšen

Suprug Ane Volš (39), koja je nestala na Novu godinu pošto nije uspjela da stigne na radni let za Vašington, osuđeni je industrijski prevarant.

Brajan Volš (48) izjasnio se krivim na američkom Okružnom sudu u Bostonu 2021. godine nakon što je uhapšen prije nekoliko godina zbog prodaje dvije lažne slike Endija Vorhola za 80.000 dolara kupcu u Južnoj Koreji, saopštili su federalni tužioci. Volš je uzeo slike od prijatelja i prodao ih na eBai-u, kako ne bi bilo otkriveno da su falsifikat.

Šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli rekao je na konferenciji za novinare održanoj u petak da slučaj prodaje falsifikovanih slika nije u potpunosti povezan sa nestankom Ane Volš. Da podsjetimo ona nije viđen od 1. januara.

Detektivi iz Masačusetsa i ostale bezbjednosne agencije danonoćno traže nestalu 39-godišnju Beograđanku Anu Volš, majku tri dječaka kojoj se svaki trag izgubio kada je 31. decembra krenula da se ukrca na avion na aerodromu Logan u Bostonu.

U međuvremenu, izbio je veliki požar u bivšoj porodičnoj kući Volšovih u Kohasetu, vrijedne 1,4 miliona dolara. Ana Volš je takođe živjela u ovoj rezidenciji do prije nekoliko meseci. Policija kaže da je prerano da se kaže da li je požar povezan sa njenim iznenadnim nestankom. Požar je izbio na krovu kuće, a troje odraslih i dijete koji su u trenutku izbijanja požara živjeli u kući uspjeli su da se izvuku nepovrijeđeni.

„To je veoma čudna koincidencija, ali naši detektivi će zajedno sa vatrogasnom ekipom istražiti ovaj požar”, rekao je Kvigli i dodao da će sve podrobno istražiti.

Ana Volš posljednji put je viđena u svojoj kući u Kohasetu oko 4 ili 5 sati ujutro na Novu godinu. Njen nestanak je u srijedu prijavio njen muž, a policiju je istovremeno upozorio njen poslodavac u Vašingtonu da nije viđena.

Šefica Kvigli je rekla da je policiji rečeno da ona planira da se ukrca na avion za Vašington na putovanje vezano za posao. Policija je od tada potvrdila tokom istrage da se nikada nije ukrcala u avion, ali nije mogla da potvrdi da li je ušla u uslugu dijeljenja vožnje ili ne, rekao je načelnik.

Volševa je imala avionsku kartu za Vašington, gdje je putovala nedjeljno na posao, rezervisanu 3. januara, a ne 1. januara, rekao je Kvigli, ali se pretpostavlja da je pokušavala da dobije raniji let zbog hitne situacije na poslu. Ona radi u upravljanju imovinom, a par ima gradsku kuću i vozilo u Vaingtonu.

 

Kurir.rs