Početna Vijesti Kuća nestale Beograđanke izgorjela 5 dana pošto joj se izgubio trag: Cijela...

Kuća nestale Beograđanke izgorjela 5 dana pošto joj se izgubio trag: Cijela Amerika traži Anu, evo zašto je pomjerila let

Detektivi iz Masačusetsa i ostale bezbjednosne agencije danonoćno traže nestalu 39-godišnju Beograđanku Anu Volš, majku tri dječaka kojoj se svaki trag izgubio kada je 31. decembra krenula da se ukrca na avion na aerodromu Logan u Bostonu.

Misterija je produbljena kada je lokana policija objavila da je kuća nestale u kojoj je živjela, izgorjela!

Policija iz Kohaseta, Masačusets, održala konferenciju za novinare u petak kako bi pružila najnovije informacije o slučaju. Šef policije Vilijam Kvigli rekao je da detektivi njegove agencije i nekoliko drugih, uključujući državnu policiju Masačusetsa, rade „danonoćno” na slučaju.

“U ovom trenutku radi se o istrazi nestale osobe”, rekao je Kvigli. “Samo pokušavamo da lociramo Anu i da je bezbjedno vratimo kući. Nemamo ništa što bi potvrdilo bilo šta sumnjivo ili kriminalno”, prenosi nbcboston.com.

Dok istražitelji tragaju za Anom Volš, izgorela je kuća u kojoj je živjela do prošle godine.

Požar je buknuo u petak u bivšoj kući porodice Volš na Jerusalem Roadu u Kohasetu. Iselili su se u aprilu, navodi policija, a u petak je bilo prerano reći da li je to povezano sa njenim nestankom.

Vatrogasci su reagovali nešto prije 14.30 časova. nakon što su stanovnici prijavili da su osjetili miris dima, a zatim vidjeli vatru. Evakuisane su tri odrasle osobe, uključujući dadilju i 21-mjesečno dijete.

Niko nije povrijeđen, rekao je u petak uveče šef vatrogasne službe Džon Dokrej.

„Vatra se na kraju podigla u tavanski prostor, a mi smo imali izuzetne poteškoće u pokušaju da pristupimo tavanu, a kada je vatra počela da izlazi kroz krov, morali smo da izvučemo sve članove iz zgrade i pređemo na spoljašnji napad. “, rekao je Dokrej.

Nije poznato gdje je izbio požar. Dokrej je rekao da je Vatrogasna kancelarija Masačusetsa uključena u istragu o uzroku.

„Trebalo nam je dobar sat da ugasimo jaku vatru, a onda smo jurili za mnogo džepova jer se krov urušio“, rekao je Dokrej. „Bilo je teško pristupiti vatrenim džepovima da bismo ih ugasili.

„Ana je izvanredna žena“, rekao je njen prijatelj Piter Kirbi. „Ona je moćan rukovodilac, ona je majka puna ljubavi, ona je jedan od najistaknutijih ljudi koje poznajemo, i veoma smo uplašeni. Mnogo nam nedostaje i samo se molimo da bude bezbjedna.”

Ova 39-godišnjakinja je posljednji put viđena u svojoj kući u Kohasetu oko 4 ili 5 sati ujutro na Novu godinu. Njen nestanak je u srijedu prijavio njen muž, a policiju je istovremeno upozorio njen poslodavac u Vašingtonu da nije viđena.

Šefica Kvigli je rekla da je policiji rečeno da ona planira da se ukrca na avion za Vašington na putovanje vezano za posao. Policija je od tada potvrdila tokom istrage da se nikada nije ukrcala u avion, ali nije mogla da potvrdi da li je ušla u uslugu dijeljenja vožnje ili ne, rekao je načelnik.

Volševa je imala avionsku kartu za Vašington, gdje je putovala nedjeljno na posao, rezervisanu 3. januara, a ne 1. januara, rekao je Kvigli, ali se pretpostavlja da je pokušavala da dobije raniji let zbog hitne situacije na poslu. Ona radi u upravljanju imovinom, a par ima gradsku kuću i vozilo u Vaingtonu.

Rečeno je da je Anin muž potpuno kooperativan. Policija nije mogla da prati elektronski otisak na Volševoj otkako je nestala. Šef Kvigli je rekao da šira zajednica, a ne samo Kohaset, treba da pazi na Volš, ističući njene veze sa Vašingtonom i prijateljima „širom zemlje“. Policija u Kohasetu sarađuje sa vlastima u Vašingtonu, koje su pretražile i nisu pronašle tragove Volš na njenom imanju.

Policija Kohaseta je već izvršila pretres koristeći svoju jedinicu K9 u kući i susednoj oblasti, i vjerovatno će ponovo posjetiti taj petak.

„U fokusu je upravo pokušaj da je lociramo“, rekao je šef Kvigli. „Bilo da joj je potreban samo mali odmor ili tajm-aut. Ako je to slučaj, mi samo tražimo da ona pozove – sve što je potrebno je telefonski poziv da nam kaže da je dobro.“

(Kurir.rs / Nbcboston.com)