Početna Showbiz Goran Bregović govorio o vjeroispovijesti kćerki: Više ne znam šta slave!

Goran Bregović govorio o vjeroispovijesti kćerki: Više ne znam šta slave!

Legendarni muzičar Goran Bregović nedavno je u jednom intervjuu između ostalog govorio i o vjeroispovijesti svojih kćerki Eme, Une i Lule.

Pjevač je naveo da je njegov otac bio Hrvat, majka Srpkinja, a da je njegova supruga Dženana muslimanka. Kćerkama su dozvolili potpunu slobodu izbora i ne žele ih ograničavati ni u čemu.

“Moja djeca su, kada su bila mala, u vrijeme Bajrama bile muslimanke zato što su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bile kršćanke jer su i tada dobijale poklone. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. Za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško se u životu od toga izliječiti”, rekao je u intervjuu za Blic.

Dženanine i njegove kćerke rođene su u Parizu. Ema, najstarija kćerka, jednom prilikom je govorila o životu na dvije adrese.

“Za mene je to neophodna stimulacija. Kada ostanem predugo na jednom mjestu, mozak mi se uspava i teže nalazim inspiraciju. Osjećam veliku slobodu u tome što nigdje ne puštam korijen, kao slobodni atom”, izjavila je.

ekskluziva.ba