Početna Showbiz Majka Mine Kostić ukopana po islamskim običajima

Majka Mine Kostić ukopana po islamskim običajima

Pjevačici Mini Kostić 1. januara preminula je biološka majka Zoja Jašari. Zoja je danas ukopana na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu po islamskim običajima, a mnogo se spekulisalo proteklih dana u medijima da li će se pjevačica pojaviti na majčinoj dženazi.

Samom činu muslimanske dženaze uglavnom prisustvuju samo muškarci. Preminuli se ukopava licem okrenutim ka Meki, a prisutni tri puta bacaju šaku zemlje u grob. Naime, po islamskim običajima dženazi bi trebalo da prisustvuju samo muškarci. Međutim, Mina se ipak pojavila na dženazi, i to sa svojom kćerkom Anastasijom, a pored njih dženazi su prisustvovale i ostale Zojine kćerke, kao i sinovi.

FOTO: PINK.RS/J. MATIĆ

Inače, Mina nije odrastala u ovoj porodici već ju je usvojila Duda Ivanović, tetka repera Ivana Ivanovića Đusa. Kao razlog za to navela je teško materijalno stanje svojih bioloških roditelja, oca Alije i majke Zoje. Kada je pjevačici “druga majka” preminula, 2019. godine, Mina je bila skrhana bolom, a sada je opet doživjela tragediju.

FOTO: PINK.RS/J. MATIĆ

– Moja mama je rodila desetoro djece i četvoro izgubila. Ja u njoj vidim sebe. Znam da ću biti takva kada ostarim – izjavila je pjevačica svojevremeno.

Izvor: Pink.rs