Početna Vijesti ŽELIO JE SAMO JEDNO! Zoran Kalezić preminuo, a posljednju želju nije ispunio

ŽELIO JE SAMO JEDNO! Zoran Kalezić preminuo, a posljednju želju nije ispunio

Zoran Kalezić preminuo je od karcinoma pluća.

Pevač Zoran Kalezić preminuo je u 73. godini nakon duge i teške bolesti. Borio se sa karcinomom pluća koji je prošle godine operisao u bolnici u Crnoj Gori.

On je u jednom od poslednjih intervjua za naš portal otkrio koja mu je poslednja životna želja.

– Voleo bih da održim još jedan koncert u Domu sindikata, hramu muzike, gde sam mnogo puta izlazio na binu. Prvi put 1972, kada sam koncert poklonio divnoj deci iz Škole učenika u privredi. Meni je pesma sve. Pevaću do poslednjeg daha. Pevao sam nedavno i na stihove Alekse Šantića i Vite Nikolića, ali, nažalost, nijedna diskografska kuća ne želi da objavi album sa tim pesmama – rekao je Zoran.

Inače, on je i nakon operacije planirao da se bavi muzikom, jer kako nam je rekao kada bude prestao da se bavi muziko, tada će umreti.

– Nikad nisam prestao da se bavim muzikom. Mene bolest ne interesuje, time nek se bave lekari, neka oni leče moje kancere kako znaju, ja ću da živim ovako kako živim do kraja. Ne želim sažaljenja, prkosim svemu ovome što je dijagnoza, prkosim jer pripadam onim ljudima koji su rešili da se bave najlepšom stvari, a to je muzika. Ja sam pripremio CD sa devet novih pesama, a najponosniji sam na baladu koju sam posvetio ženi Ireni – „Pesma o Ireni“, koja će biti nešto najlepše što sam uradio u karijeri.

Republika.rs