Početna Zanimljivosti Pop ga zaobilazi, a komšije špijuniraju iz prikrajka: Ovo je Radiša, jedini...

Pop ga zaobilazi, a komšije špijuniraju iz prikrajka: Ovo je Radiša, jedini Srbin koji otvoreno živi s dvije žene pod istim krovom! (Foto)

Komšije se krstile, čudile kad je puklo i cijelo selo saznalo da baš njihov Radiša, tad oženjen već dvadesetak godina, u kući ima još jednu ženu i da prva ama baš ništa nema protiv toga!

Pop mu kuću zaobilazi, rodbina neće za njega ni da čuje, a komšije njima ispiraju usta, ali ni Radiša ni njegove dvije žene za to ne haju već složno žive pod istim krovom, a što je najbolje njih dvije se sjajno slažu i dijele sve poslove.

Kad je cijela Srbija prije par godina saznala za priču, prštali su komentari, a muškarci mu čestitali u nevjerici jer mnogi od njih nisu kadri da se izbore ni sa jednom jedinom a kamoli sa dvije.

Njih dvije – prva Stojanka i druga Ana, izrodile su mu šestoro djece – tri sina i tri kćerke.

A evo kako je sve počelo…

S prvom Stojankom živio je tad već 20 godina i s njom ima tri sina i kćerku, a druga žena Ana došla je prije nešto više od deset godina i podarila mu dvije djevojčice. Iako su ovakav način života žestoko osuđivali rodbina, prijatelji i dio mještana, a sveštenici ga zaobilazili, Radiša Jovanović iz Trudelja kaže da ne haje mnogo za to.

Prema Radišinom priznanju, pravi junak priče je njegova prva žena Stojanka. Saznavši da je Ana trudna s njenim mužem, i u svoju kuću, sa zajedničkim mužem, prihvatila Anu koju su njeni izbacili iz kuće.

– Stojanka je toliko dobra žena i ona je nosilac svega. Jedina me ona razumjela, čak se moja majka dugo vremena nije slagala sa ovim i gledala je na to površno, kao što je gledala većina naroda – rekao je Radiša koji je tada, prije otprilike tri godine, prvi put izašao u javnost priznavši da pod istim krovom istovremeno živi sa dvije žene.

Druga žena Ana kaže da joj nije bilo svejedno kada je prvi put trudna dolazila u Jovanovićevu kuću.

– Nije mi bilo lako, tog dana sam se posvađala sa svojim roditeljima i došla ovdje sa namjerom da ne ostanem, ali ispalo je tako… Mislim da je Stojanka dobra žena. Ona kuha, dok sam ja sa stokom. Sve radimo zajedno – rekla je tada Ana u emisiji Nećete vjerovati.

“Nije ona meni kriva što sam ja ostala trudna sa njim, ali ona je dobar čovjek”, kazala je Ana za Stojanku, prvu domaćicu kuće. Ali ni Stojanki bilo lako kad je muž doveo trudnu ženu.

“Nije mi bilo prijatno, ali dječji život je najvažniji”, ispričala je Stojanka prije tri godine javno na televiziji. Kućne poslove su podijelile i uglavnom Stojanka kuha i sprema hranu, dok Ana hrani stoku.

Radiša je tada rekao da ne bi ni on Stojanki zamjerio da je rodila tuđe dijete pod njegovim krovom: “Možda sad ljudi neće vjerovati, ali važno je da je dijete i gdje se rodilo. Naš narod kaže važno je čije ovce pasu, a ne čija je livada. Samo da su djeca živa i zdrava. Prihvatio bih i tuđe dijete da ga Stojanka rodi ovdje.

ekskluziva.ba