Početna Showbiz Sloba Radanović otkrio kako će mu se zvati sin: Staro ime, sa...

Sloba Radanović otkrio kako će mu se zvati sin: Staro ime, sa jakim značenjem!

Pjevač Sloba Radanović otkrio je koje je ime odabarao za sina.

Sloba je na početku otkrio koliko mu je tekuća godina bila važna i koliko ga je promijenila.

– Godina mi je bila prelijepa, predivne stvari su mi se dogodile i na privatnom i na poslovnom planu. Dosta sam se uouzbiljio i vjerujem da ću sljedeće godine biti još odgvorniji – rekao je pjevač u emisiji “Premijera-vikend specijal”.

Pjevač je premijerno otkrio kako se osjeća povodom najljepše uloge koja ga čeka i koje su ime odabrali za nasljednika.

– Jedva čekam! Iskreno, mislim da je to neka svrha života i da je to najbitnije na ovom svijetu. Sloga, mir, porodica i ljubav, samo je to važno. Trudim se da mi svaki dan bude ispunjen pravi mjerama vrijednosti i duhovnim stvarima. Uvijek sam zahvalan na svemu što mi se dešava, bilo loše ili dobro, znam da to Bog na kraju nagradi. Kada dođe beba, smanjiću obim posla kako bih bio sa porodicom. Evo, otkriću, beba će se zvati Damjan! Razmišljali smo o dosta o imenu, gledali smo neka starija imena. Inače jedno od mojih omiljenih mjesta je manastir Zočište, to je manastir koji je posvećen Svetim Vračima, Kozmi i Damjanu, tako da eto, to je isto jedan od razloga – otkrio je Radanović.

Ime Damjan je muško ime koje je porijeklom iz staro-grčkog jezika i smatra se da potiče od grčkog imena “Damianos”, a koje pak potiče od imenice “Damao”, u bukvalnom značenju – pobjednik, ukrotitelj ili u glagolskoj formi, krotiti, pripitomiti, ukrotiti.

ekskluziva.ba