Početna Showbiz Ne zaboravimo velikane koji su vaspitavali generacije: Đorđe David i njegov bend...

Ne zaboravimo velikane koji su vaspitavali generacije: Đorđe David i njegov bend Death Saw objavili spot za obradu “Par godina za nas”

Srbijanski roker i član žirija muzičkog takmičenja “Zvezde Granda” Đorđe David nedavno je objavio novi album, na kome su sabrani neki od najvećih hitova rokenrol muzike sa prostora Balkana, pa je između ostalih numera obradio pjesmu “Par godina za nas”, čuvenog sastava “EKV”, kojom su grupa “Death Saw”, na čelu sa Davidom još jednom i na ovaj način odali počast pokojnom Milanu Mladenoviću.

“Petog novembra 1994. u velikoj sportskoj hali u Mladenovcu grupe Pajtibrejkers, Električni orgazam, Yu grupa i moj tadašnji bend su imale veliki koncert u sportskoj hali. Negdje na pola koncerta Dušan Dule Ercegovac pokojni došao je i rekao da je Milan Mladenović umro. Inače, on je bio menadžer Ekatarine Velike i jedan od glavnih organizatora koncerta. Petog novembra je bio moj rođendan, ja sam bio sav euforičan jer mi je bio prvi put da imam tako velik koncert. Od tada je prošlo 28 godina, ja sam napunio 5. novembra 58 godina života i slučaj je hteo da par dana pred moj rođendan, odnosno par dana pred obeležavanje 28 godina otkad Milana nema, da se taj spot za pesmu ‘Par godina za nas’ pojavi. U pitanju je pjesma sa album gde smo ‘Death saw’ i ja tretirali obrade. Užasno smo ponosni i mislim da smo dostojanstveno odradili tu priču. Inače, kad su ovakve priče u pitanju to je dvosekli mač. Ima onih koji te beskrajno hvale i oni koji beskrajno kude, ali mi to radimo čista srca, sa jednom jedinom idejom, a to je da mediji ne zaborave velikane koji su vaspitavali generacije, a jedan od tih velikana definitivno je Milan Mladenović. To je bio on sa svojim bendom Ekatarina Velika”, ispričao je Đorđe za Senzaciju. Ispod možete poslušati njegovu izvedbu ove kultne pjesme za koju je urađen i spot.

POVEZAN VIDEO: