Početna Vijesti OVO JE MUAMER (35) KOJI JE POGINUO U BMW-U, SA NJIM BILA...

OVO JE MUAMER (35) KOJI JE POGINUO U BMW-U, SA NJIM BILA 15-GODIŠNJA DJEVOJČICA: VATROGASCI GA IZVLAČILI IZ SMRSKANOG VOZILA

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko dva sata poslije ponoći, u ulici Bulevar Jovana Dučića, kod broja 33, u Novom Sadu, na licu mjesta stradao je mladić Muarem B. (35) iz Novog Sada, dok je djevojčica (15) teško povrijeđena.

Ne znam ko je djevojčica što je bila s njim. Znam da je bio sa društvom u nekom kafiću i da je nakon toga krenuo svojoj porodici, ženi i sinovima. Ima dva sina. Čuli smo da je htio samo da odveze tu djevojčicu do kuće. Kako su nam rekli on se kolima BMW kretao od smijera Bulevara Slobodana Jovanovića ka Bulevaru Kneza Miloša, i da je prešao na drugu strana, bukvalno da je preletio četri trake i udario u drvo. Nisu nam rekli kojom brzinom se kretao, sem da je velikom. Bio je dobar i vrijedan, radio je građevinu. Brinuo je o svojoj porodici – kaže jedan od rođaka koji je želio da ostane anoniman.

Kako je rekao dr Zoran Krulj, portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na licu mjesta intervenisale su dvije medicinske ekipe, a poziv su primili u 2 sata i 28 minuta. Povrijeđena maloljetnica je sa politraumatskim povrdama poslije inicijalnog zbrinjavanja prevezena u Dječju bolnicu. Mladić je na licu mjesta preminuo.

Petnaestogodišnjakinja je zadobila višestruke politraumatske povrede unutrašnjih organa i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege dječje hirugije. Povrijeđena je u svjesnom stanju i i toku je dijagnostika – kaže dr Andree Đuretić, portparola Instituta za zdravstvenu zaštitu djece i omladine u Novom Sadu.

Prema dosadašnjim saznanjima, nesreća se dogodila kada je automobil “BMW” iz još neutvrđenih razloga izletio sa puta i udario u drvo.

Ne zna se kojim smijerom se kretao automobil. Ali ono što je za sada utvrđeno, kola su udarila u ogromno drvo, koje se bukvalno prepolovilo od udarca i čak jedan dio drveta se “zabio” u automobil. Auto je gotovo prepolovljen, a na mjestu nesreće intervenisali su i vatrogasci, kako bi izvukli nastradalog – kaže Kurirov izvor.
Na licu mjesta jutros je moglo samo da se vidi drvo koje je na kraju isječeno na pola. Drugih tragova nije bilo.

Čuo sam nevjerovatan udarac, a stanujem preko puta. Kada sam pogledao sa terase vidio sam jeziv prizor. Kola bukvalno u drvo. Nije mi jasno kako je to neko uspio, to je ravan put, nema puno automobila u to vrijeme. Kojom brzinom se taj kretao nije mi jasno. Djevojčica je komunicirala sa ljekarima koji su je odmah odvezli – kaže jedan od stanara u blizini nesreće.

HAYAT.BA