Početna Zanimljivosti U “Zadruzi” slavila Bajram, a na ruci ispisala ovo: Otišla je u...

U “Zadruzi” slavila Bajram, a na ruci ispisala ovo: Otišla je u pravoslavnu svetinju i priznanjem dirnula sve

Kome pripada?

Bivša učesnica “Zadruge” Irma Serjanić progovorila je o svom poreklu i veroispovesti i tom prilikom otkrila brojne stvari iz svog života koje javnost nije znala.

Irma je poreklom iz Bosne i Hercegovine, ali naglašava da dolazi iz mešovitog braka, te da se nikada nije izjasnila koje je veroispovesti, budući da, kako kaže, prihvata i poštuje sve vere i običaje. Serjanićeva je u petoj sezoni “Zadruge” sa ostalim cimerima islamske veroispovesti proslavljala veliki praznik Bajram, ali nikada nije krila da poštuje i pravoslavlje.

Sada je objavila fotografiju iz sprskog, pravoslavnog manastira Tumane i poslala snažnu poruku:

– Bosanka sam… Ponosna… Nažalost, narod poreklo vaše države dovodi u vezu sa veroispovešću, šta ćeš, neinformisani. Kao što neki znaju, a neki ne, dete sam mešovitog braka… Mnogi smatraju da to baš i nije dobro zbog deklarisanja, ja lično smatram da je to predivno, što mi je baš dat izbor od mojih roditelja da biram šta želim, i na kraju krajeva, ako želim, a puna sam znanja o mnogim kulturama i blagodetima istih. Smem da se kladim da 80% građana naše divne ni ne zna kako su nastale slave. Nije ni bitno… Najveće bogatstvo koje svaki čovek treba da ima ili da okusi, ako ne rođenjem, onda kroz prijateljstva koja sa sobom donose, kako različite vere, tako i različite kulture i poglede na život, a to se treba poštovati jer očekuješ isto, zar ne? Zar treba spuštati pogled ili okretati očima ako je neko musliman, katolik, pravoslavac? Strašno, zar ne? – napisala je Irma pored slike ispred manastira Tumane i nastavila:

– Nikada neću zaboraviti jednu “Zadrugoviziju” na kojoj sam na svoju ruku ispisala JNA i ponosno skakala na istoj toj bini dok sam svima slala ljubav, jer ljubav je sve… Nikada se nisam izjašnjavala kao pripadnica bilo koje veroispovesti, slavila sam i poštovala sve što mi je srcu drago… A drago mi je sve, jer u svakom prazniku, svakoj slavi, svakoj veri je bitno šta tražite i vidite u njoj, a ja sam u svemu tome videla i tražila ljubav! Ona nas sve čuva i povezuje, volimo se i poštujmo, braćo i sestre! PS ja verujem u energiju – zaključila je Irma.

sd.rs