Početna Showbiz Halid Muslimović bivšoj ljubavnici iz Australije mora platiti 130.000 KM

Halid Muslimović bivšoj ljubavnici iz Australije mora platiti 130.000 KM

Okružni sud u Prijedoru potvrdio je prvostepenu presudu i odbio žalbu bh. pjevača Halida Muslimovća koji će bivšoj ljubavnici Sonji Bašić morati isplatiti dug u iznosu od 130.000 KM.

Sud je prvostepenom presudom koja je donijeta 19. novembra 2020. godine naložio da Muslimović uplati spomenuti iznos Sonji Bašić s kojom je svojevremeno bio vezi.

Pjevač je podnio žalbu na presudu, ali je ona odbijena.

Srbijanski “Telegraf” prenosi da presuda od 5. novembra, u koju su imali uvid, nalaže da Muslimović isplati 130.887 konvertibilnih maraka, odnosno nešto više od 67.000 eura Sonji Bašić.

Pored toga, on mora da snosi i sudske troškove koji iznose oko 8.000 KM te će tako ukupno morati platiti skoro 140.000 KM.

Podsjetimo, Bašić koja živi u Australiji mu je slala velike svote novca, približno 100.000 eura. Ona je podnijela tužbu protiv pjevača nakon što je odbio da joj vrati pozajmljeni novac te je dok je boravila u Banjoj Luci fizički nasrnuo na nju.

Vijest su svojevremeno prenijeli i australski mediji tvrdeći da je Muslimović prevario zaljubljenu obožavateljicu te joj otuđio značajan iznos novca.

Bašić je tužila Halida i za fizički napad, kao i za nevraćeni dug.

 

Izvor: Klix