Početna Zanimljivosti Iznajmljuje muža za 90 KM: Ne može izdržati tempo, morao smanjiti radno...

Iznajmljuje muža za 90 KM: Ne može izdržati tempo, morao smanjiti radno vrijeme!

Nakon što je odlučila iznajljivati svog muža za 40 funti (90 KM), jedva da ga može vidjeti po kući.

Mama troje djece Laura Jung (Young) prvi put je dobila ideju za svoj neobičan sporedni posao nakon što je slušala podcast o čovjeku koji zarađuje za život slažući namještaj za druge. Nakon što je u šali objavila oglas u kojem se hvali vještinama svog supruga, od bojenja i krečenja do postavljanja pločica i laminata, Džejms (James) je rezerviran.

Toliko da je Džejms u početku radio šest dana u sedmici od 9 do 20 sati, kako bi izdržao tempo zainteresiranih. Džejms je od tada smanjio svoje radno vrijeme i radi po redovnom rasporedu od 9 do 17 sati.

Ona vodi web stranicu

Laura (38) je rekla:

– Morali smo početi odbijati poslove i smanjiti radno vrijeme, tako da sada radimo od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati. Imali smo vlastite planove izgradnje koje nismo ni započeli jer smo bili toliko zauzeti. I mi smo prvi posao rezervirali za januar – dodaje.

Par čini savršen tim, jer Džejms odrađuje posao, dok Laura vodi društvene medije i web stranicu kompanije te rezervira termine.

Kako se bliže praznici, dvoje su poduzetnika čak uveli posebnu uslugu, a Džejms je ponudio postavljanje božićnih lampica. Nije iznenađujuće da bio prisiljen odustati od rada u skladištu kako bi se posvetio ‘Rent My Husband’ puno radno vrijeme dok je brinuo o svoje troje djece, od kojih dvoje ima autizam.

Metodičan um

Džejms, kojem je prije četiri godine također dijagnosticiran autizam, oduvijek je imao smisla za građenje i konstrukciju. Laura je otkrila:

On je stvarno dobar u izgradnji stvari i ne zamara se uputama. Džejms ne dolazi iz trgovačkog okruženja, ali njegov djed je bio nuklearni inženjer, a oni misle da je i on bio u spektru. Ima vrlo metodičan um i može razmišljati izvan okvira. On stvari vidi drugačije – dodaje.

Laura i James nude popuste onima koji rade u NHS-u i hitnim službama. Popusti se odnose na starije od 65 godina, osobe s invaliditetom, njegovatelje i osobe na socijalnoj pomoći.

.ekskluziva.ba