Početna Vijesti Kćerka žene nad kojom su se medicinske sestre brutalno iživljavale: Ovo je...

Kćerka žene nad kojom su se medicinske sestre brutalno iživljavale: Ovo je kraj svijeta

Kosovska policija uhapsila je tri osobe koje su osumnjičenje za fizičko nasilje nad starijom ženom u domu za stare u Peći. Njima je određeno zadržavanje od 48 sati.

Žaneta Nura, kćerka starice je u emotivnoj izjavi rekla da je šokirana nasiljem koje je doživjela njena majka, prenosi televizija “Dukađini”. Ona je rekla da je majku posjećivala jednom ili dva puta sedmično u domu za stare, a posljednji put je bila prije četiri dana. Tada je primijetila znake nasilja na licu majke, ali nije mogla ni pretpostaviti da potiču od radnika doma.

– Automatski sam izvukla majku odatle, a sada se nadam da će pravda biti zadovoljena, a slučaj rasvijetljen. Desilo se mojoj majci, ali hajde da se ne desi drugima. Primijeniti nasilje nad sedamdesetogodišnjom ženom… Tri sestre, jedna joj je držala ruke, dok su joj se druge smijale, to je kraj svijeta. Veoma sam potresena – rekla je Nura.

Podsjetimo, dvije žene, koje su inicijalno uhapšene, osumnjičene su za krivično djelo “napad”, dok je treća osoba, koja je uhapšena kasnije tokom dana, osumnjičena za djelo “neovlašćeno fotografisanje ili snimanje”.

Jedna od njih, medicinska sestra Aurona Peljaj rekla je policiji da se “branila” od 70-godišnje žene, no u videu se jasno vidi kako starica čak nije ni imala dovoljno snage da se brani od Peljajeve, koja ju je udarala u lice i stomak, prenosi Nova.rs.

Izvor: nova.rs