Početna Vijesti Tužna sudbina nesrećnog mladića: Ovo je priča o Mladenu Duliću

Tužna sudbina nesrećnog mladića: Ovo je priča o Mladenu Duliću

U Laktašima je jučer sahranjen Mladen Dulić (22), koji je prije tri dana izvršio samoub.stvo, zbog sumnja se, nasilja na internetu.

Nakon strašne tragedije koja je potresla region sve više je inicijativa da se pooštre zakonske sankcije u oblasti ugrožavanja bezbijednosti na internetu i mržnje u onlajn prostoru.

– Putuj Mladene jer sa neba si i došao. Mirno spavaj brate moj – riječi su sestre koja se posljednji put oprostila od svoga brata, a jecaji su parali nebo i gromoglasnu tišinu u prisustvu hiljade građana Laktaša.

Većina se složila kako je potrebno nešto hitno mijenjati u obrazovanju i informisanju u vezi sa ovakvim ili sličnim problemima.

– Strašno, da ne može biti strašnije – komentarisali su mještani.

Jedan od Mladenovih prijatelja kritikovao je:

– Mi ćemo se smijati, a neko će plakati i otići će da nam “ne smeta”. Nije Mladen prvi što je otišao, bilo je Mladena i prije. I prije su se smijali “drugačijima”, a oni su se gasili. Oni su se gasili, a mi se samozapaljivali i tražili još “hrane” – rekao je.

– On je bio dijete koje je tiho, vrijedno i skromno, ono koje ne pravi probleme i ne iskače – pričaju mještani Laktaša.

Samoub.stvo Mladena Dulića treće je zabilježeno samoub.stvo izuzetno mlade osobe u Republici Srpskoj u razmaku od nešto više od mjesec dana, piše N1.

Prije nekoliko dana šesnaestogodišnja tinejdžerka iz mjesta Velika Obarska kod Bijeljine oduzela je sebi život iz još nepoznatih razloga, a nešto ranije ubio se Goran Karanović iz Prnjavora koji je imao tek 19 godina.

Izvor: N1