Početna Vijesti Šta je na snimku zbog kog je mladić digao ruku na sebe?...

Šta je na snimku zbog kog je mladić digao ruku na sebe? Radnik pumpe mu postavljao ova pitanja, pa ga ismijavali na mrežama!

Vijest o samoub.stvu mladića M. D. (22) iz Laktaša zbog ismijavanja jer je tražio posao na pumpi potresla je cijeli region.

Mladić je, kako su prenijeli mediji u regionu, došao na jednu benzinsku pumpu gdje je popunjavao prijavu za posao u prisustvu radnika pumpe.

Radnik mu je postavljao sljedeća pitanja:

– Moraš pisati koji si spol, jesi li muški ili ženski? Moraš napisati gdje si radio? Moraš još napisati jesi li spavao noću na poslu. Napiši da si pola spavao pola nisi. Piši radio sam noćnu pola spavao pola nisam. Napiši jesi li se pokrivao, da donesu ćebe. Imamo mi po ćebe, ko radi ima ćebe. Jesi se pokrivao po zimi? Napiši ne treba ćebe. To je upitnik naš. Napiši da li jedeš ćevape sa duplom lepinjom ili sa jednom lepinjom. Ako ćevape ne jedeš onda ovdje ne možeš raditi. Ovdje se samo jedu ćevapi. Ja 20 godina jedem ćevape. Ako ne jedeš ćevape onda ostaješ bez hrane – stoji u jednoj objavi na fejsbuku.

Nakon prijave za posao mladić mu je platio 30 maraka za gorivo i otišao sa pumpe.

– Ne znam osobu koja je napravila ovaj snimak, ali znam porodicu dječaka koji je “ispunjavao formular” za posao i molim se Bogu da im da snage… Dječak sa snimka je danas zauvijek otišao, a samo je tražio posao Zadnje što je rekao je: “Ne mogu ja ovo izdržati”. Mirno spavaj dobri dječače, neka te anđeli čuvaju – piše u jednoj od objava.

U Policijskoj upravi Banjaluka ATV-u je potvrđeno da su primili prijavu o samoub.stvu, ali nisu mogli da daju više detalja s obzirom da je istraga u toku. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, u kojima se sugrađani opraštaju od mladića, on je ruku na sebe digao zbog maltretiranja na društvenim mrežama. Građani na društvenim mrežama poručuju da se ovakvim slučajevima maltretiranja mora stati na put, te da je neophodno da se cijeli slučaj detaljno istraži.

Izvor: Kurir