Početna Sport Ronaldo u centru pažnje: Prije kraja utakmice otišao u svlačionicu i podijelio...

Ronaldo u centru pažnje: Prije kraja utakmice otišao u svlačionicu i podijelio navijače Junajteda

Pojedine pristalice kluba na društvenim mrežama kritikuju potez Portugalca, dok ga drugi brane, navodeći da takav fudbaler mora imati mjesto u ekipi

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Totenhem u derbiju 12. kola engleske Premijer lige sa 2:0. Iako nije igrao u ovoj utakmici, u centru pažnje se našao Kristijano Ronaldo (Cristiano) koji je prije posljednjeg sudijskog zvižduka otišao u svlačionicu.

Portugalac je bio na zagrijavanju, ali ga trener tima Erik Ten Hag nije poslao na teren, da bi Ronaldo pred kraj utakmice samoinicijativno odlučio da ode u svlačionicu. Novinari su nakon susreta pitali Ten Haga kako komentariše Ronaldov potez, a on je rekao da će se time pozabaviti sutra (danas), da je sada vrijeme za proslavu pobjede.

Pojedini navijači Junajteda na društvenim mrežama kritikuju potez Ronalda, dok ga drugi brane, navodeći da takav fudbaler mora imati mjesto u ekipi.

Inače, za Junajted su jučer pogađali Fred i Bruno Fernandeš (Fernandes) u 47., odnosno 69. minuti.

Što se Ronalda tiče, navijači su očekivali da će Portugalac igrati protiv Totenhema koji je u posljednjem međusobnom duelu potopio sa tri pogotka u pobjedi Junajteda (3:2). On inače ima odličan skor protiv tima iz sjevernog Londona, protiv kojeg je postigao 14 golova – najviše od svih rivala u Engleskoj.

avaz.ba