Početna Showbiz Dino Merlin progovorio o bolesti sa kojom se borio: ‘Bio sam kao...

Dino Merlin progovorio o bolesti sa kojom se borio: ‘Bio sam kao biljka…’

U jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. To ne bih poželio nikome, kazao je Dino Merlin

Iako je jedna od najvećih muzičkih zvijezda Dino Merlin je u jednom periodu života razmišljao da promijeni profesiju.

Razlog tome je, što se, kako kaže, borio sa depresijom.

“U jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam jednu tešku depresiju. To ne bih poželio nikome. To se manifestovalo tako da sam bio nizašta“, kazao je bh. muzičar i kantautor na HRT-u, prenosi Nova.rs.

“Apsolutno me ništa nije interesovalo, meni je bilo isto i život i smrt. Jednostavno sam samo bio biljka. To je bio period kada sam htio napustiti muziku i svašta je meni tada padalo na pamet, ali eto, nekim čudom sam se izvukao“, ispričao je Merlin tom prilikom.

Ipak, ljubav prema muzici je prevladala.

“Odlučio sam nastaviti i 2000. godine snimio sam album ‘Sredinom’, na koji sam jako ponosan“, rekao je Merlin.

Ispričao je i na šta je u životu ponosan.

“Potpuna posvećenost poslu kojim se baviš, iskrenost i hrabrost da ekperimentišeš su za mene ključni. Da si uvijek u mogućnosti da i sam sebe iznenadiš. Nećeš napraviti dobru stvar nikada ako se učahuriš, ako ne izađeš iz sopstvene zone komfora. Jako sam ponosan na svoju djecu koja su sama izabrala put i završila svoje školovanje. Znam šta su važne, a šta nevažne stvari u životu. Trudio sam se uvijek da se dopadnem mnogima, a da se ne dopadam svima. Gledam uvijek i da budem solidaran sa ljudima, poprilično sam narodski čovjek i želim da doprinesem. Ako mogu ikako da pomognem nekome, tu sam“, poručio je Dino Merlin.

(DEPO PORTAL/dg)