Početna Vijesti Pukao most dok su na njemu bili turisti iz BiH, 20 ih...

Pukao most dok su na njemu bili turisti iz BiH, 20 ih je palo u nabujalu Moravu, dvoje poginulih

Jutros oko 10 sati dogodila se nesreća u poznatom turističkom mjestu u Srbiji nedaleko Manastira Jovanje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Naime, pukao je viseći most koji preko rijeke Zapadna Morava vodi prema manastiru. Most je pukao u trenutku dok su ga prelazili turisti, pa je 20 osoba palo u nabujalu rijeku.

Kako piše Telegraf, poginule su dvije žene. Jedna od njih se zapetljala u užad mosta i tako izgubila život. 12 osoba je ozlijeđeno, a 11 ih je zbrinuto u bolnici u Čačku. Dvije osobe su u teškom stanju.

Prema neslužbenim informacijama, grupa turista koja je bila na mostu u trenutku nesreće je iz Republike Srpske, odnosno iz Zvornika.

Na terenu su pripadnici službe spašavanja i policajci iz policijske stanice Čačak.

Prema posljednjim informacijama, most u trenutku nesreće nije bio u funkciji o čemu stoji i natpis. Međutim, unatoč upozorenju, turisti su se i dalje služili mostom.

Svećenik koji je putovao s grupom turista pomogao je u spašavanju unesrećenih. Njegova majka, Radmila Grgić, opisala je kako je njezin sin iz rijeke izvlačio jednu ženu.

– Ona se zaglavila u žici, pokušao je dozvati pomoć. Vikao je: ‘Pomagajte ljudi‘, ali nitko nije dolazio. Žena se najvjerojatnije udavila.

Pogledajte video: