Početna Vijesti Dvije žene iz BiH poginule u Srbiji nakon pucanja visećeg mosta, ima...

Dvije žene iz BiH poginule u Srbiji nakon pucanja visećeg mosta, ima povrijeđenih

Jutros je u Srbiji došlo do teške nesreće kada su putnici iz Bosne i Hercegovine koji su bili u posjeti manastiru propali u rijeku usljed pucanja visećeg mosta. Najmanje 11 je povrijeđenih, a dvije osobe su stradale.

Do nesreće je došlo jutros oko 10 sati u blizini manastira Jovanje kod Čačka, gdje su se putnici i zaputili. Oni su autobusom došli u Ovčarsko-kablarsku klisuru odakle su pješke krenuli do restorana “Dom”

Međutim, viseći most na Zapadnoj Moravi je pukao usljed preopterećenja, odnosno velikog broja ljudi na njemu, a čak 20 putnika je upalo u rijeku.

Spasilačke ekipe su odmah angažovane, ali su nažalost dvije osobe stradale. Žena se zapetljala u most i nije uspjela da se iščupa iz vode te se utopila. Dvije osobe su, kako nezvanično saznaje Telegraf, u teškom stanju. Ukupno 11 osoba je prebačeno u bolnicu u Čačku.

Više od 80 ljekara i medicinskih sestara uključeno je u akciju zbrinjavanja, a na terenu su desetine spasioca, policajaca, pripadnika Sektora za vanredne situacije, kao i građana i monaha iz obližnjeg manastira.

Turisti koji su doživjeli nesreću su iz Zvornika, a u Srbiji su bili na hodočašću.

Izvor: Klix
Foto: Rina/Kurir