Početna Vijesti Ja tugujem, a on mi lajkuje status na Fejsbuku: Potresna ispovijest majke...

Ja tugujem, a on mi lajkuje status na Fejsbuku: Potresna ispovijest majke dječaka (2) koji je preminuo u Bačkom Petrovcu

Miroslava M., majka nesrećnog dvogodišnjaka koji se u nedjelju ugušio od dima u porodičnoj kući u Bačkom Petrovcu gdje je živio sa ocem R.P. i dva maloljetna brata neutješno priča da ih takva teška tragedija možda ne bi ni snašla da je ona dobila starateljstvo nad svojom djecom, a ne njen bivši suprug koji joj se, kako kaže, praktično ruga lajkujući njene statuse na fejsbuku u kojima se oprašta od svog anđela.

Kako priča za “Blic”, prava istina je da ona nikada ne bi ostavila svoju djecu, a da je njen bivši suprug upravo to uradio i da mu to nije bio prvi put.

– Ostavio je našeg najmlađeg sina da se uguši, a poslije mi je lajkovao status na fejsbuku kada sam profilnu fotografiju zamijenila samo crnom pozadinom u znak žaljenja i tuge i kada su mi prijatelji izjavljivali saučešće. Eto dokle je to otišlo. Da ja tugujem a on da lajkuje moju tugu. Eto kakav je to čovjek – kaže neutješna Miroslava.

Otac dvogodišnjeg mališana koji se u nedjelju ugušio od dima u porodičnoj kući u Bačkom Petrovcu pušten je na slobodu nakon što mu je poslije incidenta određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati.

Kako za “Blic” kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu osumnjičeni R.P. se tereti da je počinio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti za šta je predviđena kazna zatvora do tri godine ukoliko je to krivično djelo učinjeno iz nehata.

Podsjetimo, mališan je stradao u požaru u porodičnoj kući u Kulpinskoj ulici gdje je živio sa ocem i dva starija maloljetna brata.

Majka nesrećnog mališana Miroslava kaže da se ona od razvoda sa R.P. borila za starateljstvo nad djecom jer ju je prema njenim riječima osumnjičeni izbacio iz kuće i smatra da do takve tragedije ne bi ni došlo da su djeca bila pod njenim nadzorom jer ih ona nikada ne bi ostavila same.

– Još dok smo živjeli zajedno dešavalo se da ja ne budem kod kuće i da mislim da on čuva djecu, a on ih ostavi same i ode u kafanu ili u kladionicu. Ja sam čula da on uopšte nije otišao po povrijeđenog sina kako se prvobitno pričalo već do prodavnice i da je usput svratio u kafanu a da je moje dijete uključilo ringlu na kojoj je bila neka plastična činija koja se zapalila i ugušila ga. Potom je njegova tetka iz ambulante došla sa djetetom koje se povrijedilo na nekoj sportskoj manifestaciji i zatekla mališana bez svijesti. Druga verzija jeste da je on otišao po povrijeđenog sina da ga odveze kod ljekara a da je tetka otišla kući da pričuva našeg anđela i zatekla ga u dimu bez svijesti jer se navodno zapalio ručak koji je moj bivši muž ostavio na ringli – prepričava sagovornica verzije koje je čula da su dovele do tragedije koja je njenu porodicu zavila u crno.

Izvor: Blic