Početna Vijesti Svi bacaju koru od banane, a ona pozitivno utječe na zdravlje

Svi bacaju koru od banane, a ona pozitivno utječe na zdravlje

Svi bacaju koru od banane, a ona pozitivno utječe na zdravlje

Ogulite bananu, a koru bacite u smeće i zaboravite? Evo zašto biste to trebali prestati raditi.

Nutricionistica Susie Burell otkrila je na svom blogu da ne bismo trebali bacati koru od banane, već bismo je trebali uvrstiti u prehranu, a portal Msn.com prenosi i zašto je to dobra ideja. Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utječu na mršavljenje, zatim tu su vitamin B i vitamin C koji imaju moć proljepšati kožu, a bananina kora pospješuje i unos magnezija i kalija.

Ipak, Susie ne savjetuje da koru jedete sirovu, već da je ubacite u neka jela. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu poslužiti kao savršen doručak ili međuobrok, a još jedna prednost jest ta što ih možete pripremiti i dan ranije pa ponijeti na posao i imati više vremena tijekom užurbanog jutra. Nutricionistica je podijelila recept. Bananinu koru skuhajte da omekša i ubacite u smoothie, curry ili kolače.

Nećete promijeniti okus jela, a dodat ćete volumen.”Ako radite smoothie, ubacite u njega cijelu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno nasjeckali. Kuhanu koru možete ubaciti u muffine i banana kruh.” Također je otkrila da su zelene bogate aminokiselinom triptofanom koji pomaže kod kvalitetnijeg sna. Još jedna ideja povezana je s pripremom mesa jer možete pržiti meso na kori od banane kako bi zadržali svježinu i sočnost.

(Avaz)


https://static.ekskluziva.ba/upload/attachments/13_uQo.jpg